Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.
Moderator: Moderator
przez marcinr89 » 27 maja 2008, o 22:16
Witam...Niedawno kopiłem golfa III GTI 115 KM w benzynie i po kilku jazdach zauważyłem ze na niskich obrotach czasami gdy chce sie gwałtownie przyspieszyć to auto zwalnia i dostaje mocy dopiero po jakimś czasie i wszystko przy wciśniętym gazie nie wiem co to może być filtr paliwa chyba nie bardzo może pompa....proszę o pomoc z góry dzięki )
-
marcinr89
- Berbeć
-
przez Bzyku » 28 maja 2008, o 15:44
moze za szybko wciskasz ten gaz i zalewasz go mega dawka benzyny i do piero po chwili ją przepala i tak jak piszesz ze dopiero po pewnym czasie sie zbiera
-
Bzyku
- Czytacz
-
przez czepi » 28 maja 2008, o 17:03
już wcześniej się spotkałem z tym problemem na forum-ktoś to już kiedyś opisał chyba. sam tak kiedyś miałem że co jakiś czas przyciskając mocniej pedał gazu autko trochę (na niecałą sekundę) się zamulało i dopiero po chwili zaczynało przyspieszać. Po jakimś czasie zauważyłem że zazwyczaj zdarzało się to po wyjeździe ze stacji benzynowej. Odkąd nie dokręcam na maksa korka wlewu paliwa sytuacja się już nie powtórzyła. Polecam zrobić taki eksperyment... a nóż Tobie też pomoże
-
czepi
- Members
-
przez pirlo » 28 maja 2008, o 19:40
a moze sprzegło??:P zaczyna sie slizgac
-
pirlo
- Czytacz
-
przez marcinr89 » 28 maja 2008, o 22:27
Hmm...sprzęgło mi dobrze chodzi chyba pojadę z nim na komputer bo jeszcze do tego dzisiaj mi wskaźnik temperatury silnika przestał działać ale to chyba nic poważnego...Pozdrawiam
-
marcinr89
- Berbeć
-
-
-
-
Powrót do Silniki benzynowe