Dziwna maź

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pawelkozi » 11 gru 2007, o 23:55

Niedogrzany silnik na 100%. Ale przy tych autach na korkach oleju o tej porze roku to ca?kiem normalne. Chyba ?e masz tego du?o. Spawrz jak wygl?da p?yn w zbiorniczku czy nie ma oleju i czy na miarcce sie musztarda nie robi. Je?li tak to uszczelka pod g?owic?.
pawelkozi
Czytacz

Postprzez wojteq87 » 22 gru 2007, o 17:44

dzieki za rade. i jesli wykaze dwutlenek to bedzie wskazywalo na uszczelke tak?
wojteq87
Berbeć

Postprzez krzysiek_k5 » 26 gru 2007, o 23:48

WIESZ ja mam tez to samo tylko niewiem ale ja mam wersje amerykanska 2,0gti wogole iiny silnik i tez mi sie zbiera to w takim zbiorniczku niewiem jak by to opisac i tez sie zastanawiałem czemu to tak ale napewno jest to zmieszane z woda bo mi to zamarzło ostatnio w wezu bo mi sie zebrało i musialem to wypukiwac pozdrawiam
krzysiek_k5
krzysiek_k5
Berbeć

Postprzez Angel654 » 27 gru 2007, o 21:12

Witam.

Z tego co tu przeczytalem mam podobny problem. Jeszcze niedawno sprawdzałem poziom oleju i bylo tak jak nalezy. Lecz ostatnio jak jechalem to czulem taka spalenizne a po przejechaniu gdzies 1 km zaczelo mi piszczec wraz z miganiem co jakis czas kontrolki. W domu okazalo sie ze pod korkiem gdzie sie wlewa olej jest taka maz typu musztarda.. sprawdzilem poziom oleju i wlasciwie bylo na 0... do tego polane olejem tak jakby go wyzucalo pod cisnieniem...

Czy jest mozliwosc ze silnik poszedł?
Angel654
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe