Witam serdecznie ,
Doświadczyłem dzisiaj kilka razy dość dziwnej sytuacji mianowicie do tej pory z zapalaniem było wszystko si a tu dzisiaj zapalam i obroty się utrzymują na 1500 (jakbym dusił gaz przez cały czas) chwile potrzyma (jakieś 10-15 sek) i spada wskazówka poniżej 1000 jak to zawsze było i nie było by w tym nic dziwnego gdy próbowałem ruszyć jak ta wskazówka była na 1500 i auto zaczęło mi się dławić jak gazu dodałem , musze odczekać i jak wskazówka jest pon 1000 to jest wszystko ok .
W mieście natomiast dzisiaj nagle ni stąd ni zowąd wskazówka ob obrotów stanęła na 2000 i nic
ani redukcja biegu a jak pow 2000 to okej i nie spadała poniżej 2000 jakiś czas to trwało i potem wróciło do normy - nie mam pojęcia czemu to tak schizuje , dodam jeszcze , że nie było nigdy problemów z obrotami a tu takie coś .
Widziałem w postach o podobnej tematyce problem silniczka krokowego i coś mi się wydaje , że od tego trzeba by zacząć , świece zmieniałem jakieś 3 tyg temu na nowe , aparat zapłonu był wymieniany na nowy już jakiś czas temu, filtr paliwa też jest nowy, może zetkneliście się z czymś takim ?
Dodam , że to 1.4 abd benzyna
Pozdrawiam