Dziwne odglosy przy zaplonie i nie mozna odpalic

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez geohound » 30 cze 2008, o 13:07

Witam. Mam kolejny problem z autem - wiem juz ze to nie wina akumulatora i filtra paliwa ale wsiadlem wlasnie do auta, dalem kluczyk na pierwsza pozycje, lampki sie zapalily. Przekrecam na zaplon a auto kreci i kreci i nic. Postanowilem otworzyc maske i przekrecilem na pierwsza pozycje.

Z tej czesci:

Obrazek

Wydobywa sie caly czas jakis dzwiek jakby cos w srodku latalo, przeskakiwalo itp.

Dla przypomnienia 1,6 benzyna '94

Albo on nie dostaje benzyny albo nie wiem... po kreceniu pod maska az smierdzialo paliwem ale auto nie zaskakiwalo...

EDIT: Udalo mi sie raz zapalic, pogazowalem go. Przestalo tykac w tej czesci i potem juz ladnie zapalal kilka razy. Nie rozumiem tego auta:/
Jednak mam teraz inne pytanie : ta czesc ktora jest na zdjeciu ma pod ta tasma dosc spore pekniecie. Czy moge ta pokrywke zdjac i 'nadtopić' plastik bo chyba nowa tasma tego nie skleje:/ chodzi mi o to czy ta czesc jest zdejmowalna i czy nic nie rozwale odkrecajac te 3 sruby?
geohound
Berbeć

Postprzez KOLUMB » 1 lip 2008, o 03:14

Część która znajduje się pod tą obudową to przepustnica. Przepływa tamtędy paliwo i wydaje mi się że "nadtopienie" jej nie jest dobrym rozwiązaniem... Oczywiście jest ona zdejmowalna tylko musisz zwrócić szczególna uwagę na dwa cienkie wężyki które znajdują się za nią gdyż można je łatwo przerwać. Jeden z nich widać na zdjęciu które wysłałeś. Jak już zdejmiesz tą obudowę to korzystając z okazji przeczyść sobie cały środek który się pod nią znajduje jakimś penetratorem typu WD-40. Po odpaleniu twoje auto może trochę zakopcić ale po kilku sekundach wszystko wróci do normy... A co do tej obudowy to znalazłem na allegro za 95zl kompletną ale wydaje mi się że jak byś dobrze poszukał w to znalazł byś taniej. Pozdrawiam
KOLUMB
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe