dziwne szarpanie podczas jazdy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez killah » 1 cze 2011, o 19:56

elo

mam wrażenie że coś niedobrego zaczyna się dziać ale to chyba jakaś głupota. Otóż często np przy przyspieszaniu na 5tce przy 120 mam takie jakby szarpnięcie i potem leci normalnie dalej. Dzisiaj na 4rce jak mu mocno gaz wdusiłem to przy 90-100 też łapał szarpanie i dalej szedł.

Filtr paliwa będzie zmieniony niedługo, kopułkę jeszcze dziś wyczyszczę. Co można jeszcze zrobić? Może zresetować komputer ?

Acha no i wgl to ja mam wrażenie że to się zaczęło dziać po wizycie auta u lakiernika. Nie było tego wcześniej.
killah

Postprzez czaro » 1 cze 2011, o 20:05

killah, a jak z przewodami i świecami?
Mój jak stał ostatnio 2 tygodnie co czekałem na klucz do antykradzieżówek to przestał palić na jeden cylinder- no a wyszło, że przewód do wymiany. Więc wymieniłem i przewody i świece.
Wcześniej też miałem różne takie objawy jakby się zbierał, nagle na 2 sekundy brakowało mu mocy i szedł dalej. Teraz po wymianie nic się nie dzieje i od najmniejszych obrotów zbiera się równo.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 1 cze 2011, o 20:33

czaro napisał(a):killah, a jak z przewodami i świecami?
Mój jak stał ostatnio 2 tygodnie co czekałem na klucz do antykradzieżówek to przestał palić na jeden cylinder- no a wyszło, że przewód do wymiany. Więc wymieniłem i przewody i świece.
Wcześniej też miałem różne takie objawy jakby się zbierał, nagle na 2 sekundy brakowało mu mocy i szedł dalej. Teraz po wymianie nic się nie dzieje i od najmniejszych obrotów zbiera się równo.

tutaj trzeba będzie pokombinować. pewnie zmienię. bo stare

Przeczyściłem kopułkę i te muły są trochę mniej wyczuwalne ale nadal czuć szarpnięcia. I szedł 170 max O_o trochę za mało
killah

Postprzez lookasgolf33 » 3 cze 2011, o 17:45

mam ten sam problem-przy szybszym starcie z miejsca zamiast ladnie plynnie sie pobrac to tylko szarpnie,na moment calkowicie sie zmuli i dopiero pojedzie dalej...
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez killah » 3 cze 2011, o 18:02

reset komputera nic nie dał. Zobaczymy jak będzie się miał po wymianie kabli świec i filtra paliwa.
killah

- - -

Powrót do Silniki benzynowe