dziwne!!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

dziwne!!!

Postprzez lampek22 » 2 lis 2008, o 18:04

mam takie pytanie.w momencie kiedy wkładam kluczyk do stacyjki i raz przekrecam zapalaja sie wszystki lampki i po chwili zapalam.wszystko jest oki.jednak kiedy przekrece raz kluczyki poczekam trochę dłużej jak zgasna wszystkie lampki i probuje zapalić silnik nie zapala musze jeszcze raz przekrecic wyłączyć zapłon i zapalić zrobic to szybciej.w momencie włącenia zapłonu nie moge poprostu dłużej poczekać tylko treba odrazu odpalać.czy to normalne???co może szwankować????
lampek22
Berbeć

dziwne!!!

Postprzez Golfik1986 » 3 lis 2008, o 00:05

mialem cos podobnego w skodzie felicii identycznie nie wiem wydaje mi sie ze to cos ze stacyjka ale strzelam tyko w ciemno ja sie tym nie przejmowalem odpalalem odrazu jezdzilem tak kupe czasu
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

Postprzez mani51 » 3 lis 2008, o 10:28

lampek22 napisał(a):poczekam trochę dłużej jak zgasna wszystkie lampki i probuje zapalić silnik nie zapala

jak to wszystkie przecież od oleju i ładowania ma świecić dopóki nie zapalisz silnika

a druga sprawa to czy silnik nie zapala bo nie kręci czy kręci a nie łapie?
mani51
Members

Postprzez Golfik1986 » 3 lis 2008, o 18:13

ja mialem tak jak zgasla kontrloka od zaplonu po chwili nie moglem nic zrobic go zapalic wogole nie krecil musialem cofnac i jeszcze raz na szybcika
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Golfik1986
Ekspert

- - -

Powrót do Silniki benzynowe