Dziwne wycie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Dziwne wycie

Postprzez osiolek » 27 maja 2010, o 14:57

Mam problem a mianowicie w okolicach miedzy 50 a 60km na 3, 4 i 5 biegu jak auto jest zimne słychać krótkotrwałe wycie. Wycie przypominające trochę "wycie psa" bo inaczej nie wiem jak to określić. Występuje to raz i cały dzień jest już spokój.

Wymienioną mam skrzynię biegów na nową bo w poprzedniej rozsypał się bieg także to nie jest skrzynia bo przy poprzedniej tak też było. Wymienione na nowe łożyska w tylnich kołach, założyłem SKFy także jedne z lepszych.

Ma ktoś z was pomysł gdzie jeszcze mógłbym szukać?
osiolek
Czytacz

Dziwne wycie

Postprzez prezesik » 27 maja 2010, o 15:10

to wycie to może popychacze hydrauliczne, które "wyją" tylko na początku kilkanaście sekund po uruchomieniu silnika, potem powinny przestać.
Albo wyje któreś łożysko w kole.
prezesik
Members

Postprzez osiolek » 12 lip 2010, o 21:34

to jednak nie to.

auta nie również nie katuje.

teraz jak sa te upały to jak na razie wycie ustało. Ktoś mi mówił, że tak może zaczynać się odzywać łożysko w przednim kole? czy to jest możliwe?
osiolek
Czytacz

Postprzez krisss.79 » 12 lip 2010, o 22:52

osiolek, umnie tez wyje przy predkosci 50 na godzine i tylko na zimnym silniku,trwa to tylko chwile,czasami tez wyje na zimnym silniku gdy wjade w dziure.Najlepsze sa miny ludzi gdy sie ogladaja co tak wyje :lol:
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez osiolek » 13 lip 2010, o 16:21

No to nie jestem sam :-D ale mnie to bardzo wkurza. doszedles moze co to jest?
osiolek
Czytacz

Postprzez mazzieh84 » 13 lip 2010, o 16:57

Zdaje sie że zagadka psa pod maską rozwiązana, u mnie też wył i wyje tak jak u was, 50km/h i ałłłłłłłłłłłłuuu...ponadto pojawienie się piszczenia czujników oleju, na renomowanej stacji diagnostycznej wyszło szydło z worka a raczej wylazł pies spod maski, ten dźwięk to nic innego jak skończona lub kończonca się pompa oleju, jej coraz gorsza praca spowodowała u mnie problemy z ciśnieniem, zwracam honor tym co mieli rację w poprzednich postach, u Was może kończy się pompa oleju, u mnie nieomal skończył się silnik!
mazzieh84
Badacz tematu

Postprzez bart_GT » 13 lip 2010, o 16:58

lewarek, jedno kolo do gory odpalasz auto, bieg i ogien a wtedy bedziesz wiedzial czy to lozysko czy nie :mrgreen:
Mój golfik ===> moj-golf/golf-by-bart-gt-t18305.html

Zapraszam :)
bart_GT
Members

Postprzez rullic » 13 lip 2010, o 23:23

osiolek napisał że wyje tylko raz na cały dzień czyli to nie może być łożysko, nawet dopiero rozwalające się wyje częściej i przy większych prędkościach a nie tylko pomiędzy 50 a 60km
rullic
Berbeć

Postprzez osiolek » 14 lip 2010, o 14:26

mazzieh84 napisał(a):Zdaje sie że zagadka psa pod maską rozwiązana, u mnie też wył i wyje tak jak u was, 50km/h i ałłłłłłłłłłłłuuu...ponadto pojawienie się piszczenia czujników oleju, na renomowanej stacji diagnostycznej wyszło szydło z worka a raczej wylazł pies spod maski, ten dźwięk to nic innego jak skończona lub kończonca się pompa oleju, jej coraz gorsza praca spowodowała u mnie problemy z ciśnieniem, zwracam honor tym co mieli rację w poprzednich postach, u Was może kończy się pompa oleju, u mnie nieomal skończył się silnik!

no ja piszczenia nie ma jeszcze czujników wiec ciśnienie oleju jest jeszcze dobre. mam nadzieję, że to jeszcze nie pompa, choć objawy sa podobne przy 60 km/h własnie takie wycie jeden raz przy zimnym silniku.

a mozę orientuje się ktoś jak wymienia się taką pompę?
osiolek
Czytacz

Postprzez darius84 » 16 lip 2010, o 09:39

osiolek, jezeli piszesz,ze miedzy 50-60/h i do tego na 5 biegu,to ja wspolczuje temu silnikowi
darius84
Badacz tematu

Postprzez krisss.79 » 16 lip 2010, o 23:03

darius84 napisał(a):osiolek, jezeli piszesz,ze miedzy 50-60/h i do tego na 5 biegu,to ja wspolczuje temu silnikowi

Dlaczego ja przy 60km/h na 5 biegu mam 2000tys obrotow,jesli nie przyspiesza tylko utrzymuje predkosc na prostej drodze to nic silnikowi nie bedzie :-)
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez osiolek » 17 lip 2010, o 13:46

darius84 napisał(a):osiolek, jezeli piszesz,ze miedzy 50-60/h i do tego na 5 biegu,to ja wspolczuje temu silnikowi

A dobrze przeczytałeś co pisałem. Sprawdzałem to na 3,4 i 5 biegu.

Już się wszystko wyjaśniło. Na około 5 tysięcy km siorbie około litra oleju. Po sprawdzeniu przez mechaników wynika, że moje uszczelniacze przepuszczają olej co kwalifikuje je do wymiany. a wycie pojawiło się jak poziom oleju spadł do około połowy czyli jakieś 2 - 2,5 litra bo mi wchodzi 4 litry. po wymianie oleju i wlaniu dokładnie 4 litrów oleju wycie ustało. Ostatnio wyjeżdzałem około 3 w nocy więc jest dość chłodno i wycia nie było a dodam, że przy wyższych temperaturach pojawiało się.
osiolek
Czytacz

Następna strona

- - - Spalacze tłuszczu - https://www.naloty.pl - Spalacze tłuszczu - Glutamina - https://www.corvus.com.pl - Glutamina

Powrót do Silniki benzynowe