Dziwne zachowanie

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Dziwne zachowanie

Postprzez MarcinKowalczuk » 2 gru 2007, o 20:38

Witam, mam nie typowy problem może ktoś już się z tym spotkał wcześniej otóż gdy wcisne pedał gazu do oporu od 2 do 5 biegu włącznie słychać bardzo dziwny dzwięk trudny do opisania wydaje mi się że wydobywa się on z okolic: prawa strona z przodu tak jagby w nogach pasażera, ale jak dociskam gaz w miarę wolno to nie jest on aż tak słyszalny. Dzwięk ten jest o wiele bardziel słyszalny na benzynie niż na gazie! Jeśli ktoś wie co to może być to proszę o pomoc bo jest to dosyć nie pokojące. Sory jeśli zrobiłem jakieś błedy albo niedostatecznie to wytłumaczyłem ale jestem po paru głębszych pozdra z góry dzięki
P.S gaz do tego napewno nic nie ma bo u mojego staruszka jest to samo i on nie ma gazu!!!
MarcinKowalczuk
Czytacz

Dziwne zachowanie

Postprzez piotr0488 » 29 sty 2008, o 10:51

WItam cie. Mialem kiedys Astre i jak dowadalem gazu na max to silnik sie troche zamulal i wlasnie tak "buczał". Olej ci nie cieknie...??? Dokladnie chodzi mi o gorna uszczelke...?? a jak to nie to to mozliwe ze poduszka pod silnikiem jest juz wyrobiona i ociera silnik alebo jego podzespoly o karosenie, Bo podczas dodawania gazu silnik sie przechyla i moze dotykac karoseri przy niesprawnej podzuszce...
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe