Dzwoni

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Dzwoni

Postprzez Vixos » 6 mar 2008, o 15:16

Witam! Otoz mam taki problem. Gdy odpale silnik to cos w nim dzwoni. Gdy jade to tez to ma miejsce a przy dodawaniu gazu glośnośc sie zwieksza?? Co moze byc przyczyna?? To jest naprawde niepokojace.
Vixos
Czytacz

Dzwoni

Postprzez arek ryba » 6 mar 2008, o 15:40

najlepiej było by jakbyś odpalił śilnik i posłuchał przy otwartej masce skąd się dzwięk wydostaje. pierwsze co mi przychodzi do głowy to metalowa osłona rury wydechowej tej bezpośrednio za kolektorem wydechowym, mi tak się poluzowała i dzwoniła. jak coś to pisz!!!!
arek ryba
Members

Postprzez Vixos » 6 mar 2008, o 17:06

To napewno dzwoni w środku silnika. Sluchalem ale jak jest odpalony to ciezko dokladnie sprecyzowac miejsce jak wszystko halasuje.
Vixos
Czytacz

Postprzez Nobus69 » 8 mar 2008, o 21:01

Witam.W moim golfife 1.8 AAM 75KM zaczęło dzwonić po założeniu instal gazowej w czerwcu ubiegłego roku-byłem u paru mechaników i każdy ma swoją teorię:może to a może to>Jeżdżę i nie przejmuję się tym.Jak wyjdzie co to jest(może w końcu sie posypie) opiszę bliżej co i jak.Pozdro. 8-)
Nobus69
Berbeć

Postprzez scuzz » 9 mar 2008, o 00:59

Przyczyn może być wiele. Spuść olej, zobacz czy nie ma jakiś kawałków metalu, większych opiłków itp. Wtedy będziesz mógł już ewentualnie pewne rzeczy wykluczyć. Odkręć miskę olejową , posprawdzaj czy nie ma luzu na korbowodach panewkach itd. Mógł ci pierścień pęknąć i przez to dzwoni.
scuzz
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe