Czy zauważacie jakąś różnice gdy tankujecie dany rodzaj benzyny do swojego silnika , nie koniecznie 1,6 AEE, ja kiedyś zatankowałem E98 w statoil i tak jak by mi lepiej ciągnął od 2000obr wzwyż, czy to tylko moje złudzenie ??
majuDJ napisał(a):tak jak by mi lepiej ciągnął od 2000obr wzwyż, czy to tylko moje złudzenie
w większości przypadków to właśnie jest podświadomość a przeważnie kierowca nie zauważyłby różnicy gdyby nie wiedział że jest wlane lepsze paliwo...nasze trójki pwinny latać na e95 ale faktem jest że jakość paliwa pozostawia dużo do życzenia i e95 to nie jest e95 a e98 też pewnie ma miej oktanów więc jest szansa że akurat 95...zagmatwane ale taka jest nasza polska rzeczywistość...a widzę że i tak masz lpg więc możesz sobie tankować lepszą benzynkę ja leję e95 i nie zamierzam eksperymentować
Ja różnicy nie odczuwam u siebie... w top gear robili kiedys testy na hamowni i wyszlo im ze te wszystkieV-powery czy ultimate'y daja roznice w silnikach powyzej 2.0l
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
a ja czulem osobiscie roznice bardzo delikatna ale czulem... najlepiej widac to po wskazowce poziomu paliwa i liczniku kilometrow a tak jesli chodzi o jazde to czulem ze na 5 lepiej szedl z nizszych obrotow jak mialem zaladowane auto niz na jakims tam paliwie marketowym