falowanie obrotów

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

falowanie obrotów

Postprzez tomala » 20 kwi 2008, o 17:49

Czesc Wszystkim!Moj roblem polega na tym iz moj golfik gdy jest cieply niebardzo chce chodzic na benzynie-przerywa i faluja obroty-600 -1200,natomiast gdy silnik jest zimny-chodzi rowno i dobrze"ciagnie".Dodam tylko ze na gazie chodzi zawsze rowno.NIEMAM POJECIA CO GO BOLI!!!!Moze ktos cos mi doradzi.POZDRAIAM
tomala
Czytacz

falowanie obrotów

Postprzez pieter » 21 kwi 2008, o 06:44

hej kolego powiem ci ze to samo miałem poprostu sprawdz cały jak to sie mówi gaźnik ja jak rozebrałem cały gaxniczek to myslałem ze mam walniety silnik krokowy a co sie kazało to poszłą uszczelka co znajduje sie pod t tym całym gaźniczkiem wiec on łapie ci powietrza i dlatego ci skaczą obroty wiec proponuje ci odkrec tą całą maszynerie i sprawdź uszczeleczka życze powodzenia
pieter
Berbeć

Postprzez grzybek1978 » 21 kwi 2008, o 22:03

siema miałem podobny problem sprawdź czujnik temperatury i zawór na końcu listwy wtryskowej jak zdejmniesz ten cięki wężyk podciśnieniowy i pujdzie ci
paliwo to masz walnięty umnie to pomogło
grzybek1978
Berbeć

Postprzez coooler1984 » 22 kwi 2008, o 13:21

Witam!! Mam tez leki rpoblme z obrotami!! golf 96 rok 1,4 silnik, gasli mi na cieplym dosc solidnie szczegolnie jak jechal na niskich obrotach na dosc wysokim biegu ( dwojka 1400 obrotow) i wciskalem sprzeglo np przed swiatlami wtedy odroty lecialy w dol i przygadsal sobie!! wzialem wykrecilme cala przepustnice!! wyczyscilme bardzo dokladnie bo miala pelno nalotu takie czarnego na krawwdziach ktore chodza i zaczal mi chodzic!! a i przy wykrecaniu jedna nakretka z czyterech tzrymajcyh przepustnice miala luzna!! to myslalem ze przez ta nakretke wszystko bylo!! bral lewe powietrze itp!! ale po 10 dniach znowu zaczal sobie wariowac nie ciagle ma co jakis czas napady i jak stoi na buiegu jalowym i jest rozgrzany to ma takie napady ze przygasa i podbija sobie i stabilizuje!!

[ Dodano: 2008-04-22, 13:23 ]
I jeszcze jeden fakt jak bylme u mechanika jak mi gazowal go widzialem ze przy dosc wysokich brotach dmuchalo gdzies mi jak parą zimno bylo moze to bylo cieple poeiwetrze rzaej dawal to gdzies z okolica spod tej palstikowej kpuly z filtrem!! czy tu moze byc przyczyna ale gdzie tam moze byc cos nieszczelne i dmucha?? kto am pomysl?? jka znajdzie przyczyne bedzie kozakiem przyznam bo troche ztym walcze juz??!!:P
coooler1984
Czytacz

Postprzez sztolpi » 25 kwi 2008, o 19:43

kolego sprawdz czy podstawe wtrysku masz cala:) moze byc tak ze guma popekala i tyle:) pozdro
sztolpi
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe