Falujące obroty - ciąg dalszy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez SlodkiM » 16 paź 2009, o 13:47

Witam!
Nie dalej jak wczoraj wymieniłem podstawę wtrysku,uszczelkę pomiędzy jego elementami, wyczyściłem silnik krokowy(w środku też) i poprawa jest słyszalna.Tzn. obroty są równe,lepszy kop,... aczkolwiek obroty są na poziomie 1000 do 1200 i chyba troszeczkę za wysokie. Z kolei dziś rano kiedy go odpaliłem( był w garażu) musiałem pogazować żeby mi nie zgasł ale po chwili się uregulował i pojechałem do roboty. W związku z tym pytanie: czy te obroty w silniku ABU są ok. ? czy muszę go teraz podłączyć pod kompa i zresetować? może inne sugestie?
sweete
SlodkiM
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 16 paź 2009, o 14:03

SlodkiM, jak był zimny to miał problemu z utrzymaniem obrotów? jeśli tak to wymień też czujnik temp. cieczy chłodzącej
marcinkoz2910
Members

Postprzez Jacol » 16 paź 2009, o 20:23

Mam ABU i moge troche opisac swoich przygod z tym silnikiem.

Zimne ABU uruchamia sie samo na pelnym ssaniu i utrzymuje ~1100rpm. Wraz ze wzrostem temperatury silnik obniza obroty na 1000-900rpm i utrzymuje 'pol-ssanie'. Gdy nagrzeje sie bardziej to obroty spadaja do 800-750rpm

Jak go kupilem to skakaly obroty w przedziale 600-1200 co oczywiscie bylo strasznie irytujace. Kupilem wiec nowe: Swiece ngk, kable wn Beru, rozkrecilem przepustnice aby ja wyczyscic ale okazla sie czysta jak lza. Wyczyscilem rure dolotowa z filtra powietrza do wtrysku, zrobilem adaptacje vagiem ale nie pomoglo. Okazalo sie, ze bylo pekniecie w kopulce rozdzielacza i uciekal prad. Nowa kopulka + dodatkowo nowy palec i jak reka odjal.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe