witam-mam problem Ktory wystepuje tylko na benzynie bo na gazie jest wszystko ok chodzi rowno i malo pali.
Natomiast czy cieply,czy Zimny chodzac na benzynie strasznie nie rowno pracuje i trzesie calym silnikiem przy czym kopci na czarno i z rury wydechowej wydobywa sie chyba woda,badz nie przepalone paliwo. bylem u wielu mechanikow i kasuja mnie jak franca a nic nierobia ostatnio wyminiono- czujnik temp,filtr powietrza,filtr paliwa,kable,swiece,kopolka,palec,przewody,sonda, i nic nie pomoglo wtrysk jest uszczelniony i nie lapie napewno lewego powietrza.
natomiast co odkryłem;
przypadkiem odpiolem wtyczke niebieska przy lewej stronie przy nadkolu i autko ladnie i rowno chodzi na gazie jak i benzynie. pokorcilo mnie i odpiolem czarny waz ktory wchodzi do tego zaworka niebieskiego i nie wiem czy dobrze lecz ciagnie powietrze i auto wtedy samo gazuje a gdy zatkam wraca do rowniutkich obrotow. pytanie moje brzmi czy moze byc ta wtyczka odlonczona.. nie wzrosnie spalanie gazu jak i paliwa.. czy nie nawali komp lub cos podobnego../ i czy normalne jest ze zassysa tym czarnym wezem tyle powietrza.//?? moze to wina tego powietrza ze tak chodzi..
Dziekuje za POmoc