Falujace obroty silnik ABU 1.6 75km

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez GHost86 » 8 wrz 2009, o 23:35

mam taki problem na zimnym silniku obroty sa ok ale jak sie zagrzeje to faluja,czasami jest nawet problem na zimnym silniku ze skakaja jak głupie czasami nawet w deszczu mam taki problem:(

Wymieniłem juz kopółke,palec,swiece i kable wysokiego napiecia i dalej nic nie przyniosło rezultatu.

dowiedziałem sie ze moliwe ze jest to czujnie temperatury lub Silniczek krokowy.

Silniczek krokowy wiem gdzie sie znajduje tylko niewiem gdzie ten czujnik temperatury nie chodzi mi ten co jest przy chłodnicy :(

prosze o pomoc z tym problemem bo borykam sie z tym juz 2 miesiace i jezdze po mechanikach i wszyjscy rozkładaja rece:(
nawet przyszła mi taka mysl zeby go sprzedac bo niemam juz sił i pieniedzy na mojego golfa :(:(:(

Silnik 1,6 8V 75 km ABU
GHost86
Berbeć

Postprzez Legionista » 9 wrz 2009, o 07:04

Ja stawiam na
Kod: Zaznacz cały
Silniczek krokowy.

Być może ten czujnik podaje również informacje do sterownika silnika.Uszkodzony podaje informacje o temp.silnika /90st/ lub na odwrót -20.Dlatego sterownik ustala dawkę paliwa tak jak dla silnika już nagrzanego.W konsekwencji zimny silnik będzie miał b.niskie obroty,nierównomierną pracę oraz będą problemy z uruchomieniem. Ale jak sie rozgrzeje to bedzie wszystko ok..... Czyli ja bym obstawił krokowca.... Możesz też wymienić czujnik bo nie drogi interes... tylko kup orginalny bo jak kupisz zamiennik to beda (nie zawsze) chece :lol:
Nigdy nie miałem doczynienia z silnikiem 1.6 podeśle ci jakie sa czujniki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
i niech ktos sie wypowie gdzie one sie zanajdują
Legionista
Members

Postprzez czesiek » 9 wrz 2009, o 15:23

siema, ja miałem ten sam problem.u mnie łapał lewe powietrze pod wtryskiem.pomogła wymiana uszczelki,i wszystko teraz gra.zobacz jeszcze czujnik temp.cieczy .
czesiek
Czytacz

Postprzez prezesik » 9 wrz 2009, o 15:25

czujnik zaznaczony jest na czerwono, u mnie jest z żółtą obwódką, także u ciebie też powinien być z żółtą.

Obrazek
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe