FILTR STOZKOWY na co trzeba zwrocic uwage

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Sebastian233 » 1 paź 2008, o 17:22

Mam takie pytanko bo zakupilem sobie filtr stozkowy firmy K&N 51i i jest juz zamontowany w vw golfie 3 z silnikiem 2,0l 8v i czy musze cos jeszcze. bo slyszalem ze moge lapac jakies falszywe powietrze i wiecej mi bedzie palil czy to prawda bardzo bym prosil o podpoiwedzi czy musze cos jesczze zrobic czy juz nie z gory bardzo dziekuje za podpowiedzi
Sebastian233
Czytacz

Postprzez Yuri » 1 paź 2008, o 17:30

Mam nadzieję, że wiesz że sam stożek to oprócz trochę innego dźwięku, kompletnie nic nie daje do osiągów, a często delikatnie je pogarsza? Jeśli zakupiłeś dedykowany to jeszcze w sumie OK bo może być nawet trochę obliczony pod konkretny motor ale, żeby w pełni spełniał swoją funkcję to powinieneś zapewnić mu osłonę od "gorąca" panującego pod maską i doprowadzić zimne z zewnątrz. Dodatkowo przydała by się rura do kolektora najlepiej z nierdzewki, żeby jeszcze lepiej odizolować cały układ.
Yuri
Czytacz

Postprzez mani51 » 1 paź 2008, o 18:27

proponuje przeczytać np. to
http://www.ktp.pl/?YSVyMTY2JHZ7Y2Q2OH4xJTBzfWZwLSIsbW54

ja w swoim wozidle miałem filtr stożkowy k&n bezpośrednio na przepustnicy ale niestety rozleciał się chyba ze starości bo jak kupiłem golfika to on już był...miałem założony gaz i autko spisywało się super a po wymnianie na zwykły filtr zaczęły się problemy i wzrosło spalanie mimo kilkukrotnej regulacji...z chęcią powróciłbym do stożka ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć takiego jak miałem :-(

bardzo ważne jest mycie i nasączanie takiego filtra więc zaopatrz się w specjalne środki do tego celu

zobacz też to

http://www.zastec.pl/filtr-serwis.html
mani51
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe