Gasnący silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Gasnący silnik

Postprzez Resterwers » 22 cze 2011, o 18:09

Witam. Na początku chciałbym powiedzieć, że jestem nowym posiadaczem golfa jak i również nowym użytkownikiem tego forum więc proszę o wyrozumiałość

Mam Golfika III 1.8 w gazie. Od jakiegoś czasu borykam się z dziwnym problemem. Silnik ładnie pracuje ale jeśli skręcę kierownicę maksymalnie (np. przy parkowaniu) to silnik gaśnie. Czasami stojąc na skrzyżowaniu silnik zaczyna przerywać tzn. chodzi normalnie na niskich obrotach ale w pewnym momencie zaczyna go dławić i muszę lekko przycisnąć gaz żeby nie zgasnął.

Obstawiam, że to wina rozrządu. Z tego co zauważyłem pasek jest już dosyć zmęczony i możliwe, że mógł przeskoczyć o jeden ząbek. Jak myślicie, postawiłem dobrą diagnozę?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Resterwers
Berbeć

Gasnący silnik

Postprzez nitek » 22 cze 2011, o 20:31

Rozrzad to raczej nie moze byc bo jak by przeskoczyl o 1 zabek to bys stracil moc i caly czas szarpal na wolnych obrotach podepnij go pod kompa moze jakies bledy pokaze
KONSERWACJA PODWOZIA ,SPAWANIE UKŁADÓW WYDECHOWYCH 691-123-441
nitek
Czytacz

Postprzez Resterwers » 22 cze 2011, o 22:06

Właśnie w tym rzecz, że stojąc co jakiś czas przerywa go tzn. chodzi równo, po 10 sekundach zamuli silnik i znowu pochodzi 10 sekund itd. przy czym czasami zamuli go że zgaśnie. Rozrząd i tak muszę wymienić bo to podstawa po kupnie ale na komputer również się udam tak jak radzisz i zobaczymy czego to może być wina. Dziękuję i pozdrawiam
Resterwers
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe