Gasnie 1.6

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Gasnie 1.6

Postprzez uli » 3 sty 2008, o 12:01

mam problem z gasnącym silnikiem i ze zdjadnozowaniem przyczyny :/
jeżeli chodzi o okoliczności to wygląda to następująco: autko posiada instalację gazową, ale gaśnie również na bęzynce wiec to chyba nie to; alarm proxima z odcieciem zapłonu… rano problemu z rozruchem nie ma natomiast po przejechaniu kilku km (czasem jednak ponad 100) gaśnie w czasie jazdy(nie na wolnych obrotach-po prostu podczas normalnej jazdy), czasem uda się odpalić od razu od stacyjki, czasem na biegu, ale zazwyczaj niestety nie! zazwyczaj kończy się to postojem na poboczu i odczekaniem paru minut az zechce znów zapalić(sporadycznie odrazu). ostatnio zgasł mi podczas wyprzedzania tira-nikomu tego nie życze!!! cewka już wymieniona ale to nie to…jest przebicie na przewodach wys napiecia???ale czy to to?prosze o pomoc bo już mam dość –starch jeździć...
uli
Badacz tematu

Gasnie 1.6

Postprzez virus_wrona » 4 sty 2008, o 01:42

To może być przebicie na kablach wysokiego napięcia. Lepiej je wymień, tym bardziej, że masz instalację gazową.
virus_wrona
Badacz tematu

Postprzez Adam Antoszczak » 7 sty 2008, o 07:59

Przyczyn moze byc wiele... mialem przypadki ze swoim bolidem jak ty opisujesz (MKIII 1,4 Variant 97r)... cewka wymieniona byla i tez nic nie dawalo. Wstawione nowe kable i swiece, tez nic nie dawalo... dopiero wymiana aparatu zaplonowego zakonczyla gehenne. Wlasciwe jestem pewien ze nowy czujnik Halla w tymze aparacie sprawe zalatwil. Teraz smiga az milo.

[ Dodano: 2008-01-07, 07:03 ]
Ach zapomnialem dodac ze kiedys jak reanimowalem mojego trupa zajrzalem do kopulki (byla cala zaolejona, olej przedostawal sie do niej poprzez o-ring i aparat zaplonowy bo jakos caly rozklekotany byl). Po wyczyszczeniu i osuszeniu pojechalem do domu... wiec taka wymiana byla koniecznoscia (caly aparat).
Adam Antoszczak
Berbeć

Postprzez golfo » 8 sty 2008, o 14:00

Witam.
Na swoim przykładzie moge powiedziec, ze to czujnik Halla( tak jak pisze przedmówce ;-) ) mialem to samo, czyli gasl bez powodu na jakies 30 min. a pozniej wczystko Ok. Czujnik nowy troche drogi jest, wiec proponuje na szrocie caly aparat zakupic :-/ Jak tak zrobilem problem znikl.
Pozdrawiam
golfo
Berbeć

Postprzez grecki » 4 mar 2008, o 14:46

Dokłanie czyjnik halla ok 80 zł na allegro
Grecki
grecki
Berbeć

Postprzez Imper » 4 mar 2008, o 15:02

caly oryginalny aparat zaplonowy z tym ze uzywany kosztuje 150zl
Imper
Members