Ciężko opisać tą sytuacje,czasami jak mu odbije to zapali i zgaśnie chyba że non stop wciskam i puszczam pedał gadu wtedy silnik pracuje ,ale tylko podczas dodawania i puszczania pedału gazu. Gdy wcisnę go i zatrzymam (w dowolnej pozycji) bądź puszczę,auto gaśnie. Na LPG jest wszystko idealnie te objawy występują tylko na Pb. Na jakiś czas pomaga odłączenie klemy od akumulatora tzn kilka dni,tydzień, miesiąc różnie.
Spotkał się już ktoś z czymś takim i sobie poradził? Help
Jak auto chodzi to po wyciągnięciu wtyczki z czujnika temperatury powinna być jakaś zmiana w pracy czy nie,bo silnik pracuje tak samo u mnie. Raz lekko przyspieszył tylko
a ja znowu zapytam się o sondę lambda... odepnij ją i zobacz jaka będzie reakcja silnika, jak będzie ok to winowajca znaleziony. bo system Lpg zazwyczaj omija sondę. jakby to był krokowiec to by na lpg też coś było nie tak ale różnie bywa bo i przepustnica może być do czyszczenia.
Ale pierw sprawdź sondę ew. jeszcze przeczyść przepustnice bo to najtańsza diagnoza.
Ja miałem podobny problem jak miałem pomylone kable w sondzie lambda.
Aktualnie odłączyłem aku,podłączyłem i jest idealnie. Na razie rypie przy remoncie więc mam mało czasu,ale tak jak piszecie zacznę od wyczyszczenia krokowca,przepustnicy sprawdzę czujnik tęp i sondę. Podepne pod kompa może pomoże Jak znajdę przyczynę to nie omieszkam napisać Dzięki za podpowiedzi