gasnie mi auto

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

gasnie mi auto

Postprzez DjToMiX » 1 maja 2008, o 14:12

hejka potrzebuje pomocy juz nie wiem co sie dzieje z tym wozem... a wiec obiawy sa takie:
po zatankowaniu auta (95 tankuje) dzieje sie cos dziwnego... auto ni ztad ni zowad gasnie i nie chce odpalic, poprostu nic nie szarpie tylko sie wylancza nawet bym tego nie zauwazyl gdyby mi sie wpoma nie wylanczala... i tak go moge mielic i mielic i nie odpali dopiero po conajmniej 15 minutach pali od cykniecia :-/ dla mnie to dziwne i nie wiem co to... aha wskaznik temperatury wskazuje 90 stopni... no nie wiem co tu jeszcze dodac ale mam juz dosyc wypychania go na pobocze albo chodniki :-|
DjToMiX
Czytacz

gasnie mi auto

Postprzez jas24 » 2 cze 2008, o 22:38

witam
miałem taki przypadek jak ty masz sprawdzi jak ci zgasnie samochud czy jest iskra jak bedzie to znaczy ze poszła ci pompa paliwowa
jas24
jas24
Berbeć

Postprzez mateuszfort » 2 cze 2008, o 22:43

Ja miałem to samo. Sprawdziłem wszystkie czujniki, cewkę, aparat zapłonowy ale okazało sie że to pompa. 280 złotych i po kłopocie :-/
mateuszfort
Berbeć

Postprzez $kubi » 8 cze 2008, o 23:26

Panowie ja się podłącze bo też już nie mam do tego siły.
Oczywiście wszystko sprowadza się do tego że auto gaśnie. Początkowo gasło dość często, nawet 2-3 razy na 60-80KM. Najpierw gasł ale się nie zatrzymywałem tylko przekręcałem kluczyk auto paliło i jechałem dalej, później się pogorszyło i samochód odpalał po 5-10 minutach postoju. Ostatnio otworzyli nową stacje i tam tankowałem - problem znikł więc tułmaczyłem sobie to tym że na stacji gdzie tankowałem wcześniej było lipne paliwo (kiedy na niej zatankowałem prawie od zera bak to auto gasło co pare KM). Wszystko było dobrze, nie jeździłem dużo - 30-40KM trasy, ale ostatnio znów samochód zaczoł gasnąć. Może po tych objawach coś stwierdzicie bo nie chce wydać pieniędzy na wymiane czegoś co okaże się sprawne. Dodam że jak zgaśnie to iskra jest(jak sprawdziłem to była a potem zapalił od kopa), co do pompy paliwa to hmm wyjmuje kluczyk ze stacyjki, przekręcam i czasem słychać jakieś jęki w okolicy baku a czasem nie, ale nawet jak nie jęczy to auto odpala. Poprostu strach takim samochodem jechać do większego miasta bo co jak zgaśnie na środku ruchliwego skrzyżowania? :/
$kubi
Gaduła

cd

Postprzez rutek182 » 9 cze 2008, o 10:17

pewnie jak w większości przypadków czujnik Halla. tez mam takie cos gas co chwila ale jakiś czas temu spryskałem dość mocno czujnik halla WD-40 całą to kostkę , styki i od tamtej pory prawie mi nie gaśnie.. sporadycznie zgaśnie ale odpali sam z popychu(jak sie toczy podczas jazdy) . a jak nie to maska do góry i na wł. zapłonie wyjąc i włożyć tą kostkę w czujniku aparatu zapłonowego
-=RuTeK=- VW Golf III

WCI & GD

MK3 97` Jokier

==> http://www.golf3.pl/topics2/golf-3-ruto-vt11728.htm <==
rutek182
Czytacz

Postprzez $kubi » 9 cze 2008, o 18:46

w sumie dzisiaj z rana grzebałem przy tym, wyczyściłem troche tą wtyczke no i zrobiłem 60KM w trybie mieszanym nie zgasł. Wcześniej jeszcze zatankowałem na jeszcze innej stacji z nadzieją że te czynności uratują mnie przed zgaśnięciem samochodu w mieście - i udało się :P ale nie wiadomo czy to był fux czy coś w tym jest
$kubi
Gaduła

- - -

Powrót do Silniki benzynowe