Gaśnie na niskich obrotach

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez mce-ozi » 11 sie 2008, o 21:58

Witam

Jestem świeżo upieczonym właścicielem golfa kupiłem go tanio i mam trochę do zrobienia to jeden z problemów do rozwiązania. Silnik na niskich obrotach gaśnie. co tu więcej mówić. mój golf ma silnik 1,4 na w trysku jest to rocznik 1991.
mce-ozi
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 1.9 td
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez emczyslaw » 11 sie 2008, o 23:02

może silniczek krokowy szwankuje.... masz gaz? kiedy Ci gaśnie-zawsze na wolnych?
emczyslaw
Berbeć

Postprzez veronx » 12 sie 2008, o 02:14

kolejny podobny problem na forum , w szukajce napewno znalazłbyś kilka podobnych tematów choćby mój :) no ale do rzeczy , sprawdź pod kablem jakie i czy wywala błędy komputer a następnie:
1. świece i przewody WN
2. Silniczek krokowy
3. Uszczelka pod wtryskiem i uszczelka pod kolektorem .
ewentualna regulacja gazu jeśli takowy posiadasz , pozdrawiam
veronx
Czytacz

Postprzez sirleszczu » 12 sie 2008, o 10:13

Jakoby nie zakladać nowego tematu podepnę się pod ten. Otóz, przy moim golfiku 1.6 KAt z 1996 roku od wczoraj dzieje się podobnie. Auto nie chce zapalić bez lekkiego naciśniecia na pedał gazu, po czym dośc często ledwo utrzymuje sie na bardzo niskich (poniżej 500 obrotów) obrotach lub gasnie. To samo sie dzieje przy hamowaniu, spada z oprotów i prawie zawsze gaśnie... Wiecie co może być?
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
sirleszczu
Berbeć

Postprzez saladrus » 12 sie 2008, o 12:40

u mnie to samo się działo na wolnych obrotach na gazie....
zaczęło się tak dziać jak wyciągnąłem filtr powietrza i potem źle wsadziłem pokrywę od filtra,po poprawieniu pokrywy wszystko wróciło do normy...
Wydaje mi się że tam się wytwarza podciśnienie i musi być wszystko dobrze poskładane...
saladrus
Members

Postprzez sirleszczu » 12 sie 2008, o 14:43

saladrus - tylko że w moim przypadku nie było zadnej ingerencji w silnik, stało się samo z siebie. I zastanawiam się też czy jest jakas możliwosc przestawioenia cięgna od pedału gazu? Bo to teoretycznie tak wygląda, skoro albo nie zapala, albo pali ale na bardzo malutkich obrotach.
"Nie ma nic trudnego w jechaniu szybko na prostej. Sztuką jest rozwijać duże prędkości na zakrętach." - Robert Kubica
sirleszczu
Berbeć

Postprzez pablomed » 12 sie 2008, o 19:46

sirleszczu napisał(a):czy jest jakas możliwosc przestawioenia cięgna od pedału gazu?
cięgno niema nic do wolnych, za nie odpowiada silniczek krokowy unosząc odpowiednio przpustnicę, a linka ma mieć po prostu niewleki luz i nic więcej. Więc czytaj rade w trzecim poście tego tematu
pablomed
Members

Postprzez mce-ozi » 13 sie 2008, o 12:57

ja w swoim golfie nie mam gazu i nigdy nie było. wymienie jeszcze filtr powietrza i paliwa tylko mam problem bo nie wiem gdzie jest filtr paliwa???? jest to golf III 1.4 z 1991r. :?:
mce-ozi
Czytacz

Postprzez veronx » 13 sie 2008, o 18:56

filtr paliwa znajduje się pod autem przy baku benzyny , będzie w takiej osłonce , postaram się później zamieścić Ci foto , pozdrawiam
veronx
Czytacz

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 09:55

mialaem taki problem tylko ze u mnie jak jechalem bylo slychac cos takiego jakby nie palil na wszyskich baniakach okazalo sie ze to palec rozdzielacza i kopulka polecam sobie srawdzic i to u mnie pomoglo ;-)
Champion's
Czytacz

Postprzez mce-ozi » 15 sie 2008, o 10:42

dzięki za rade na pewno skorzystam. a mam takie pytanie na jakiej zasadzie działa silnik krokowy pytam bo znajomy mechanik mi to zasugerował a nie mam pojęcia co to jest??
mce-ozi
Czytacz

Postprzez Champion's » 15 sie 2008, o 10:56

wiem tylko tyle ze odpowiada za wolne obroty :-) i nic wiecej :-P a jak go niedawno kupiles spradz czy jest dobrze zaplon ustawiony i czy kopolka nikt nie krecil z tego co wiem to tez ma znaczenie jesli sie myle to przepraszam i niech mnie ktospoprawi
Champion's
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe