gaśnie po 15 kilometrach

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

gaśnie po 15 kilometrach

Postprzez korea_abc » 25 sty 2008, o 00:24

Witam

Jakieś 2 tygodnie temu zalałem ok.7 litrów benzyny na Petrochemii Płock, gość wziął kase ale paragonu nie dał i kilka kilometrów dalej golf zaczął mi się dusić ale tylko przy mniejszych obrotach.Dolałem później kilka razy benzyny z normalnej stacji ale on dalej się dusi.Wymieniłem filtr paliwa i nic. Auto jak jest zimne chodzi normalnie ale po 15 kilometrach gaśnie i odpalić się nie da,a dodatkowo strzela z rury przy odpalaniu jak już zgaśnie a dzisiaj to aż mi się w kabinie zadymiło.sam nie wiem co to może być..jutro sprawdze świece ale wątpie żeby to była ich wina.Może pompa paliwowa co myślicie?? Pomóżcie bo zwariuje!!!
korea_abc
Berbeć

gaśnie po 15 kilometrach

Postprzez sfiq » 25 sty 2008, o 00:28

podepnij sie pod vaga i sprawdz bledy
Obrazek
sfiq
Czytacz

Postprzez zita0 » 25 sty 2008, o 11:21

moim zdaniem moga to byc swiece a jesli nie to sprawdz przewody, najprawdopodomniej po przejechaniu tych 15 km autko niebedzie palic na wszystkich cylindrach.
SEE
zita0
Czytacz

Postprzez stingeros » 25 sty 2008, o 13:36

hmm ale nie poczul by tego od razu jakby nie palil na wszystkich cylindrach?? tylko po 15 km...?
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez lukasss » 25 sty 2008, o 14:24

możliwe ze zatnkowałeś mało oktanowa benzyne albo mieszana z woda i ci pompka paliwowa siada...ja tak miałem :-( na początku wlałem troche denaturatu do zbiornika (nie za dużo) i było lepiej ale z casem musiałem ja wymienić bo nie dało sie jeździć.... kilka km i gasł bo sie pompa nagrzewała, kilka minut przewy i znów pare km ale tak sie nie dało jeździc:(
lukasss
Berbeć

Postprzez zita0 » 25 sty 2008, o 14:50

stingeros napisał(a):hmm ale nie poczul by tego od razu jakby nie palil na wszystkich cylindrach?? tylko po 15 km...?

wiesz moze cos byc ze swieca jak sie nagrzeje to nie daje za kazdym razem iskry tylko bedzie sie zalewac az da potem iske i ta cala mieszanka tak wybucha jak kolega pisal ze az sie zadymi..
SEE
zita0
Czytacz

Postprzez korea_abc » 26 sty 2008, o 01:09

dzięki panowie za informacje...narazie nie będe ruszał autka bo będe przez kilka dni zabiegany ale w tygodniu zaczaruje ze świecami i tą pompą i zobaczymy czy się coś poprawi...

dziękówa !!!
korea_abc
Berbeć

Postprzez tomas83 » 26 sty 2008, o 11:19

padł moduł. znajomy miał takie coś w vektrze. jechała dobrze póki była zimna a jak sie zagrzała to gasła. to jest gdzieś przy wtrysku i związane z krokówką. Nie wiem dokładnie bo sie nie znam zbyt dobrze ale jak mechanik to wymienił to już nie gasła

[ Dodano: 2008-01-26, 10:56 ]
tylko on to miał bez żadnych przygód z paliwem hmm...ale jak strzela z rury to nie pali na któryś gar a później wypala wszystko na raz i strzela bo jest za dużo. sprawdz najpierw czy ma iskre na wszystkich garach i czy nie ma przebicia na kablach jak sie nagrzeje

[ Dodano: 2008-01-26, 10:58 ]
zobacz też palec rozdzielacza i kopółke może są zakopcone a to paliwo to może vtylko zbieg okoliczności :-?
tomas83
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe