Gaśnie podczas zmiany biegów itp.

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez bamber105 » 18 lis 2008, o 14:51

Witam posiadam Golfa 3 1.8 benzyna(75km) 1994r. Od niedawna zaczęły się problemy związane, przy z mianie biegów z 2 na 3 gasł i ciężko po tym zapalał, teraz jest jeszcze gorzej gdyż gaśnie od razu przy zmianie z 1 na 2 i w tedy wo gule już nie pali dopiero po odczekaniu kilku minut zapala i znowu to samo?! Przed tymi awariami zabrakło mi paliwa czy to może coś z pompką paliwa...? , udało mi się jakoś zapalić po wrzuceniu wstecznego i naciskaniu sprzęgła zaważyłem że mygają światła od wstecznego.Nie raz przy zapalaniu znikają kontrolki czy to jest jakieś zwarcie ???
bamber105
Berbeć

Postprzez hanysfred » 19 lis 2008, o 18:48

jeśli znikaja ci kontrolki to pierwsze co bym sprawdził to kostka stacyjki, koszt to od 20 do 60 zł, jest kilka sposobów wymiany, ja wybrałem najłatwiejszy moim zdaniem czyli przez wyjecie całej kolumny kierownicy. Pisze o tym ponieważ z uwagi na ten fakt nie kupowałem droższej która niby dłużej wytrzyma bo wymiana jest tak szybka ze wolałem zaoszczędzić, jeżdżę już 6 miesięcy na najtańszej i działa :)
hanysfred
Berbeć

Postprzez bamber105 » 19 lis 2008, o 19:08

hm ile jest tych kostek ?! te kostki są w kolumnie kierowniczej proszę o pomoc ?
bamber105
Berbeć

Postprzez Allwall » 19 lis 2008, o 21:15

moze pompa paliwowa sie zatarła, hmm pojedz do mechanika bo ciezko powiedziec co to
Allwall

Postprzez bamber105 » 19 lis 2008, o 22:20

Usterka znaleziona pompa paliwa nie podaje paliwa chociaż słychać jak chodzi :-) jest powrót paliwa a nie ma wylotu czy jakoś tak :-) jutra nowa pompa i zobaczymy :>

[ Dodano: 2008-11-20, 17:54 ]
mój problem został rozwiązany :cwaniak: kupiłem nową pompę paliwa i wszystko gra pali elegancko i nie gaśnie przy przerzucaniu biegów.koszt pompki 150 zl jakiś oryginał podobno + plus nowy filterek paliwa 33zl . mam jeszcze pytanko co może być przyczynną przygasania kontrolek przy przekręcaniu kluczyka w stacyjce i przy wrzuceniu wstecznego i naciśnięciu sprzęgła mygaja światła cofania :szok:
bamber105
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe