Witam serdecznie
Poczytałem trochę forum ale nie znalazłem identycznego przypadku więc piszę. Mam Golfa 1,6 75KM ABU z 1993 roku, przejechane prawie 200tys. Odkąd go kupiłem to cały czas wariował mi z obrotami zarówno na jałowym jak i podczas jazdy. Wymieniłem termostat, czujnik temperatury silnika, sonde lambda, przeczyściłem przepustnice i pozostał mi jeden problem z którym sie nie da jeździć bezpiecznie.
W momencie gdy wciskam sprzęgło abu zahamować przed skrzyżowaniem lub zmienić bieg golfik potrafi mi zgasnąć i muszą go odpalać poprzez włączenie biegu i puszczenie sprzęgła lub też kluczykiem. Dodam że nie dzieje się tak za każdym razem ale też nie ma jakiejś reguły (np zimny silnik lub ciepły, wysokie obroty lub niskie itp). Doszło już do tego że zamiast patrzeć sie na skrzyżowanie to ja patrze się na lapki kontrolne czy zgasł mi silnik czy też nie.
Proszę o poradę co należy sprawdzić i ewentualnie wymienić (na serwisie komputer pokazał wcześniej błąd sondy lambda i po jej wymianie żadnych innych błędów nie pokazuje)
Pozdrawiam
Marcin