gaśnie przy odpalaniu, dławi się na drugim biegu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Sylwek87 » 28 sie 2011, o 11:08

Witam, od 3 miesięcy posiadam Golfa III 1.4 benzyna 93'. To jest moje pierwsze auto dlatego chcialbym nabyc troche informacji z forum i miec troche pojecia o tym samochodzie:)

Na samym poczatku wymieniłem olej i wszystkie filtry. Ale od pewnego czasu zauwazylem ze cos dzieje sie nie tak jak powinno. Przy wbiciu biegu na drugi dłąwi sie, ja mu gaz a on dopiero po chwili zatrybi i jedzie. Zbagatelizowalem sprawe nic z tym nie robiąc i dziś rano przed pracą musiałem go reanimowac gdyz gasł za kazdym razem. Będąc zielonym pomyslalem ze dam mu troche gazu no i na szczescie silnik odzyl, ale tak jak wyzej wspomnialem na drugim biegu odmawial posluszenstwa. Jeśli ktos z forumowiczow wie choc troche co powinienem zrobic, bylbym wdzieczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam.
Sylwek87
Berbeć

Postprzez prezesik » 28 sie 2011, o 13:20

zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury znajdującego się po prawej stronie silnika, skąd wychodzą węże na wodę. Silnik powinien mieć lekko wyższe obroty.
Jeżeli tak będzie to masz ten czujnik do wymiany. On dawkuje paliwo w zależności od temp. płynu.
Druga opcja to wyczyszczenie lub zakup silniczka krokowego znajdującego się przy wtrysku. On odpowiada za trzymanie obrotów na biegu jałowym.
prezesik
Members

Postprzez Alen » 28 sie 2011, o 21:24

kolego mam podobny problem ;/ zobacz mój temat

http://www.golf3.pl/topics9/problem-z-o ... htm#312764
Alen
Badacz tematu

Postprzez Sylwek87 » 29 sie 2011, o 10:07

Prezesik25 dzięki za odpowiedź. Wczoraj wieczorem Golfik odpalił, tyle że problem II biegu jest w dalszym ciągu. Dziś wybiorę się do mechanika i jak będę już coś wiedział to napiszę co i jak.

[ Dodano: 2011-08-30, 16:51 ]
Tak jak napisałem wyżej.. wczoraj wybrałem się do mechanika. Przedstawiłem mu sytuacje, co dziwne rano auto odpaliło normalnie, natomiast praca silnika nie brzmiała najlepiej.
Mechanik przejechał się i stwierdził, że nie ma niczego niepokojącego, co mnie zmartwiło, bo miał prawo tak powiedzieć, gdyż auto normalnie się zachowywało, jak na złość. Zapytałem czy dławił się na drugim biegu, powiedział że nie.
Stwierdził, że mam zobaczyć czy dalej będą problemy, jeśli tak, to podłączyć pod komputer albo pojechać do elektryka.
No i tak jak podejrzewałem dziś raniutko przed praca znów mnie zawiódł :cry: Nie odpalił jak powinien... No i nie wiem co teraz, jutro pojadę jak głupek do mechanika a Golfik znów narobi mi wstydu..eh.
Sylwek87
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe