GASNIE !!!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

GASNIE !!!

Postprzez e-piotrek » 5 paź 2008, o 18:14

Witam wszystkich mam problem z "wozem".Chodzi o to ze dojezdzajac do np.skrzyrzowania lub ostrego zakretu wciskam sprzeglo i wrzucam na nizszy bieg i w tym momencie swieca mi sie wszystkie kontrolki akumulatora, oleju ,recznego.A jak stoi samochod a silnik pracuje i wcisne sprzeglo to tez obroty mi spadaja tak jak by mi mial za chwile zgasnac no i niewiem jaka moze byc przyczyna tego?Dziekuje za odpowiedzi.
e-piotrek
Czytacz

GASNIE !!!

Postprzez mani51 » 5 paź 2008, o 19:23

e-piotrek napisał(a):A jak stoi samochod a silnik pracuje i wcisne sprzeglo

sprzęgło czy hamulec
bo jeśli sprzęgło to bardzo dziwna sprawa i jedyne co mi do głowy przychodzi to może łożysko oporowe sprzęgła ciężko chodzi i jak wciśniesz sprzęgło to aż przydusi silnik ewentualnie dźwignia do której dochodzi linka albo sama linka przetarła jakiś kabel bo tam dosyć blisko są kable od czujnika temperatury
a jeśli masz na myśli hamulec to winne może być serwo lub przewód łączący serwo z kolektorem ssącym...u mnie problemem była nieszczelność przepustnicy i też tak miałem że jak puściłem gaz to obroty spadały do 600 i niżej a jak jeszcze wcisnąłem hamulec to też prawie silnik gasł a po chwili obroty się wyrównywały
mani51
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe