Gaśniecie/ duszenie sie silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez layerek » 2 wrz 2008, o 20:19

Witam :)
Mam następujący problem :(
Autko dusi się po osiągnieciu 2 tys. obrotów na zimnym silniku tylko. Na 1 ,2 ,3, 4 biegu tylko przy starcie ( około 1 minuty jazdy i wszystko mija)
Byłem u mechaników wymienili Kopółka, przewody wysokiego napiecia, filtr paliwa , pompe paliwowa, cewka zapłonowa, olej , filt oleju.
Powiedzieli że musieli by wymieniać części dalej lecz nie stać mnie na wymienianie pokolei wszystkich cześci w autku :)
Wiec chciałem zasięgnąć porad profejonalistów
Podaje już dane autka Golf MK 3 GL 1595 CC 97 rok benzyna
Prosiłbym o pomoc. z góry dziekuje w znalezieniu przyczyny
layerek
Berbeć

Postprzez golfik612 » 2 wrz 2008, o 20:59

kolego to musi być w stu procentach problem z dostarczaniem paliwa musi gdzieś coś być przypchane proponuję przeczyścić cały układ zasilający w paliwo posiadam golfa 1,4 benzyna miałem podobny problem tylko że mi nie gasł ale mulił a jak się rozgrzał było ok. przeczyściłem wszystko od zbiornika począwszy problem znikł może u ciebie też pomoże
golfik612
golfik612
Czytacz

Postprzez layerek » 3 wrz 2008, o 08:24

Niestety nie potrafie tego sam zrobić ale niebawem autko pojedzie do znajomego mechanika. Oraz jade dziś/jutro do kolegi co podłączy autko do komputera może to też coś nam pokaże :)
Dam znać jak poszło.
layerek
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe