koledzy doradzcie czy warto pakować lpg do 1.4 dziennie przejezdzam 5 km do pracy i 5 km z powrotem. Wiem ze ten temat byl juz na forum ale tak na zdrowy rozsadek czy to ma sens bo jak gdziej wyjade to ze 2 razy w miesiacu i to nie dalej niz 100 km a na istalecje musial bym troche wydac bo w gre wchodzi sekwancja
Powiem ci ze wystarczy ze wsadzisz gaz na jedno punkcie i styka ,ale jeśli nie robisz więcej niż 100 km w miesiącu to nie opłaca ci sie bo za montaż gazu musisz wsadzić ok 1600 zł a sekwencja wyniesie cię z 1000 więcej wiec nie opłaca ci sie. ci co więcej jeżdżą tym bardziej przy takich cenach benzyny opłaca sie im ze hej ja w miesiąc zrobiłem już 1000 km i powiem ci ze nie żałuje montażu gazu benzynie mam na odpalanie a jeżdżę tylko na gazie ale tobie radze nie montować bo nie wiem czy by ci sie zwróciło to.
ja tez mam 1.4 i dziennie robie okolo 80km (praca, dom, dziewczyna, jakis wypad ) pchac sie w gaz .....chociaz tak swoja droga to ptrzy takich cenach benzyny ludzie niedlugo beda pewnie nawet kosiarki gazowac
golfik60, jeśli tak mało jeżdzisz to nie pyli się i będziesz miał spokój z instalacją gazową( koszta naprawy) i silniczek nie będzie męczony gazem, ponieważ gaz jest suchy i zle wpływa na silnik