Gdy jest zimny lub gorący – jest OK letni przygasa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pos » 21 kwi 2009, o 13:34

Mam problemy z silnikiem. Gdy jest zimny lub gorący – jest OK.
Problem pojawia się gdy po jeździe auto postoi kilka godzin i silnik ostygnie ale nie do końca, lub stoi cały dzień na słońcu. Wtedy ciężko go zapalić – ponieważ spadają mu obroty i potrafi zgasnąć, gdy nagle dodam gazu to gaśnie, musze dodawać gazu po troszeczke równomiernie ze wzrostem obrotów i potrzymać go na 2500 przez 2 , 3 min i robi się ok. Ta sytuacja pojawiła się z ociepleniem w zimie wyglądało to troche inaczej, gdy postał kilka minut – czyli też nie był ani zimny ani gorący to obrotu mu falowały z 700 do 2500 a nawet do 3000 w rytmie ok. co 1sek.
Mam nowe swiece, kable zapłonowe, kop. i palec rozdzielacza,filtr powietrza, wyczyszczoną przepustnice i silniczek krokowy

Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio edytowano 1 maja 2009, o 21:44 przez pos, łącznie edytowano 1 raz
pos
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 21 kwi 2009, o 13:47

Podepnij pod kompa bo nawet jeśli wyczyściłeś silniczek i całą przepustnicę to nie zwalnia ich to z grona podejrzanych

1. Podłączasz pod kompa
2. Meldujesz się z kodami błędów
3. Podejmujemy dalsze decyzje co i jak

Inaczej zgaduj zgadula

Ale to będzie wina czegoś z okolic przepustnicy
marcinkoz2910
Members

Postprzez pos » 4 wrz 2011, o 00:45

Minęło parę latek ale napiszę co było problemem. Wydawało mi się ze napisałem ale jednak nie, wiec: Czujnik temperatury przy termostacie, nie ten na chłodnicy. Może komuś się przyda.
pos
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe