Jak już wspomniałem o tym wycieku z lewej strony, ciągle wertuję wyszukiwarkę, czytałem setki razy o odmie, ale nigdy jej nie sprawdzałem bo nie było potrzeby.
Jak już wspomniałem silnik mam po swapie ze skrzynią, bo stara się rozsypała a miałem okazję i kupiłem silnik ABU i skrzynię CHL za 400 zł, "stary" silnik znałem na pamięć, i raczej czytałem fora z problemami z czystych ciekawości.
Obecnie potrafi zgasnąć po ok 5-10 km i ma problem z odpaleniem, cóż, ciągle ta uszczelka chodzi mi po głowie bo olej sie leje.
Kopułka, palec, kable - BERU. Świece w eleganckim stanie ( zmieniał je poprzedni właściciel silnika ) NGK.
Dużo ludzi pisze o zapchanych odmach, że wtedy potrafi lać się olej jeszcze bardziej, czy to z bagnetu czy znajduje inne ujścia. ( może dlatego olej wylewa się z tego lewego rogu silnika [ widocznego na filmie w 1 poście ] )
TU TEMAT, KTÓRY MNIE DZIŚ ZACIEKAWIŁ, 1 I OSTATNI POST
Dziś zrobiłem 2 zdjęcia i film odnośnie tego, że jak dosyć długo auto stoi pod blokiem to ma problem z odpaleniem ( trzeba dodawać gazu jak w polonezie czy fiacie 126p
) - takich problemów nie znałem na poprzednim silniku, kluczyk w bok i silnik palił i miał normalne obroty, gaz był używany tylko do przełączenia na gaz i do jazdy.
Nawet odpinałem dzisiaj od aku, aby komp się zresetował.
Autem jeździ głównie Moja Żona, teraz gdy rano wozi Dziecko do żłobka na 8 rano a 8 : 20 do mnie dzwoni, że auto nie chce odpalić i jak tu wrócić do domu, nabiera mnie frustracja.
ODMA:
Jakieś objawy takiego stanu węża mogą być ? Czy raczej nie ma po co czyścić bo to nie wpływa na "komfort jazdy " ?
Pierwszy raz zaglądam w "tego" węża w tym silniku
A to odpalanie silnika po kilku godzinach postoju, tak jest cały czas.
Odpala normalnie po jakiś tam odcinkach, ale jak postoi całą noc to taki objaw.
Wspomnę tylko, że Małżonka jest już tak wk...... że dzisiaj dała opcję złomowania golfa..
ODPALANIE
Jak chwilę pojeździ albo da mu się buta po takim ciężkim odpaleniu to jest ok. Jak nie to gaśnie..
Cewka , czujnik halla ?
[center]
Z góry dzięki, jak komukolwiek chciało się przeczytać ten post w całości [/center]