Glosne klekotanie, wymiana silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez komw » 1 gru 2008, o 14:34

Witam, wczoraj zaliczylem przykra sprawe z moim golfem 1.8..
Po przejechaniu jakis 120KM na autostradzie silnik zaczal strasznie klekotac (bardzo glosne uderzenia na wysokich obrotach, bardziej walenie niz klekotanie), wiec wylaczylem silnik (przejeechane moze 10KM na tych dziwnych glosnych odglosach) Pierwsza diagnoza mechanika to panewki do wymiany, ale zasugerowal ( po bardzo glosnym stukaniu z silnika) zebym jednak wymienil silnik zamiast bawic sie w panewki..

Co o tym myslicie ?
..:: Szymon Gładysz ::..
..:: http://www.sgladysz.com ::..
komw
Berbeć

Postprzez adams » 5 gru 2008, o 02:08

komw napisał(a):zebym jednak wymienil silnik zamiast bawic sie w panewki..

fachowiec od silnikow ze mnie marny , ale powiedz temu mechanikowi zeby sobie mozg wymienil ...
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Bolek III » 5 gru 2008, o 15:56

Ja jakieś 8tys km temu tez miałem coś nie tak z silnikiem. Coś strzeliło i cały dośc glośno stukał. Wszyscy mówią żeby silnik wymienić , ale skąd bede miał pewnośc że nowy silnik za 100km nie pójdzie na śmieci ? Postanowiłem zrobić generalny remoncik wyniosło mnie to 1450zł ale teraz mam pewnośc że silnik jest jak nowy.
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez pogo84 » 6 gru 2008, o 12:33

1500 to ty masz sentyment do tego golfa :) lepiej juz nowy samochod kupic :) nie no joke , a kolego jedz do innego mechanika ktory bedzie chcial ci pomoc a nie zarobic na tobie
pogo84
Badacz tematu

Postprzez Bolek III » 6 gru 2008, o 12:40

No troche kasy w niego władowałem ale trudno sie mówi. Polubiłem tego golfa od pierwszego ujrzenia i do tej pory nie żałuje że go kupiłem. 1500 no dużo ale praktycznie w silniku jest wszystko nowe. A mam pytanie ile atm powinno być na każdym cylindrze ?
I Love My Golf ;PP
Bolek III
Czytacz

Postprzez pirlo » 6 gru 2008, o 22:32

a ile twoim zdaniem Bolek powinien wyniesc kapitalny remont silnika??? 300 zł??? chyba ze nie wiesz co znaczy stwierdzenie kapitalny remont to rozumiem a po drugie kupic dobry silnik to tez cena powyzej 1000 zł i nie ma sie pewnosci co do zywotnosci a po kapitalnym remoncie wiekszac mechaników daje gwarancje a koszt taki sam , zreszta ty wiesz lepiej a skoro nie masz sentymentów do VW 3 to co tu jeszcze robisz?? pozdro dla wszystkich sentymentalnych Yo!!

[ Dodano: 2008-12-06, 21:33 ]
przepraszam Bolek3 ten post jest adresowany do Pogo84 lub cos w tym stylu :P
pirlo
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe