Golf 1.6 Nie odpala pilna pomoc potrzebna????????????

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez VWARNI » 13 gru 2008, o 17:19

Witam mam mega problem...Dziewczyna kupiła golfa 3 94r z motorem 1.6.Auto przez pierwsze 2 miesiace chodziło ok a nagle jak przyszłą zima itp to przestało odpalac!!!!Mechanicy wymienli akumulator świece kable cewke i aparat zapłonowy czyli wsumie cała elektryke i nic????auto stoi nie odpala 3 dni a nagle odpala jakby niby nic????Dziewczyna pojechaął gdzies staneła i auto juz nie odpaliło!!!!Mechanicy nie maja pojecia c omoze juz byc z nim...Wie tylko ze auto w niemczech stalo podobno 1,5 roku w komisie nie ruszane wiec moze cos zasniedziało gdzies ????Normalnie dziewcze jest załąmane tym autem juz...Ja mam golfa 1.8 97r i smiga jak zegarek!!!!
VWARNI
Czytacz

Postprzez paniczxl » 13 gru 2008, o 17:41

hej. mam chyba to samo. Kupiłem golfa z papierami, oryginalnymi i podejrzanie mało przejechał kilometrów w Niemczech, ponoć sporo stał. Kupiłem 1.6 w benzynce bez gazu oczywiście i było ok. Potem nagle zaczął gasnąć bez powodu, przeważnie jak dojeżdżałem do świateł itp. Przypadkiem zacięło mi termostat więc wymieniłem go i od razu wszystkie czujniki od temperatury i problem z gaśnięciem minął. Ale zaczęło się coś nowego. Otóż jak zimny to pali na dotyk. POdjadę z pracy do sklepu, zrobię zakupy chcę odpalić a tu du....pa. Muszę odczekać parę minut i znów pali na dotyk. Od tego tygodnia zaczął kompletnie świrować, obroty mu falowały trochę, nie równo pracował i jak tylko obroty pofalują na ciepłym z 800 na 1200 spadają i gasł. Wczoraj znó to samo odpalił, ruszyłem z miejsca zaczął skakać szarpać i zdechł. |Raz jeszcze odpalił pogazowałem żeby go nie zdusiło i jak zgasł to stoi do dziś i dalej nic. Prądu na świecach nie ma i co robić?
paniczxl
Czytacz

Postprzez rkowal » 27 gru 2008, o 22:18

to może być czujnik halla ja tak miałem wymieniłem jest ok
rkowal
Berbeć

Postprzez SotoM » 28 gru 2008, o 00:12

sprawdź pompe paliwowa. moze sie zawieszać. moze byc zatarta. z pompami tak jest. ze nie pali.nagle odpali i pompa znowu staje... sprawdź cisnienie paliwa... albo wyjac ja ze zbiornika i zobaczyć jak ona pracuje. czy delikatnie mruczy(bzyczy),czy hałasuje tak jakby sie w niej coś przycierało...
z tym czujnikiem halla to tez dobry pomysł.- było auto pod komputer podłanczane?? jeśli czujnik halla bedzie nie fafał to bedzie błąd w komputerze... sprawdź te dwie opcje...
Mój były SotoMoVWóz