golf 3 1.8 mocowanie linki sprzęgła

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez janowskm » 26 lis 2010, o 15:12

Witam

wymonowalem linkę sprzegła z automatycznym naciągiem ponieważ zerwała się.
Nie mogę teraz zamocować jej końcowki w pedale sprzęgła.
Ten wałek wciska się z całej siły w to korytko czy w jakiś inny sposób?
Nie mogę sobie z tym poradzić, proszę o pomoc.

Pozdrawiam
janowskm
Berbeć

Postprzez kermid » 26 lis 2010, o 20:46

Nie na siłę.Linka która wychodzi z tego walka musi być skierowana do góry wtedy wsuwasz w to ''korytko''ten wałek,tu masz zdjęcie jak to mniej więcej wygląda,wiem że tam trudny dostęp jest ale da się to zrobić ja z pierwszym razem też się pomęczyłem
Obrazek
kermid
Badacz tematu

Postprzez janowskm » 26 lis 2010, o 21:55

kermid napisał(a):Nie na siłę.Linka która wychodzi z tego walka musi być skierowana do góry wtedy wsuwasz w to ''korytko''ten wałek,tu masz zdjęcie jak to mniej więcej wygląda,wiem że tam trudny dostęp jest ale da się to zrobić ja z pierwszym razem też się pomęczyłem
[url=http://images49.fotosik.pl/417/b20727568e9a5e19m.jpg]Obrazek[/URL]

tak tylko że tam są2 takie korytka i w to o którym mówisz ( to bliżej fotela) włóżylem końcówkę linki, ale ta linka była zaczepiona głębiej w tym drugim korytku i nie wiem jak go wprowadzić z tego korytka do drugiego bo z tego będzie wypadać

[ Dodano: 2010-11-29, 13:27 ]
[quote="kermid"]Nie na siłę.Linka która wychodzi z tego walka musi być skierowana do góry wtedy wsuwasz w to ''korytko''ten wałek,tu masz zdjęcie jak to mniej więcej wygląda,wiem że tam trudny dostęp jest ale da się to zrobić ja z pierwszym razem też się pomęczyłem

takie zdjęcie podeśle:

Obrazek
janowskm
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe