golf długo kręci zanim odpali

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez maciekzlw » 19 gru 2013, o 17:57

witam. mam golfa IV 1.6 16V 2002r, przebieg 101tys pierwszy wlasciciel salon polska, problem zaczal sie od niedawna, golfik dlugo kreci zanim odpali, nie zdaza sie to zawsze ale w takim momencie co potrzebuje akurat zeby zapalil. gdzie szukac rozwiazania help
maciekzlw
Berbeć

Postprzez deusiwo » 19 gru 2013, o 18:42

podepne się pod temat:

Ciężko zapalić auto jak jest zimny silnik, jak już załapie to musze go potrzymać na obrotach aż sie troche nie zagrzeje bo inaczej zgaśnie, a już zapomnij, że ruszysz samym sprzęgłem. Jak jest już troche cieplejszy silnik to wszystko działa tak jak powinno. Podejrzewam tak jakby nie włączało sie ssanie - czy jest taka możliwość że czujnik temperatury sie spieprzył przez co sterownik myśli że silnik jest ciepły i nie włącza ssania?
deusiwo
Members

Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez trollu » 19 gru 2013, o 18:52

deusiwo napisał(a):czujnik temperatury

dokładnie.

czasami się zastanawiam czy nie powinniśmy zmienić tytułu tego działu na "problemy z czujnikiem temperatury i inne pierdoły".

czujnik znajduje się w króćcu na wyjściu przewodu z silnika do chłodnicy, 4 piny. po odpięciu czujnika na zimnym silnik powinien odpalić bez problemu, ECU bez sygnału z czujnika będzie podawał wyższą dawkę paliwa. reszta jest na forum.
zamykam, jeżeli autor będzie miał jeszcze coś do dodania/zapytania to proszę o PW do mnie lub któregoś z modów o otwarcie
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe