Golf gaśnie, podczas jazdy...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lukas.1 » 28 maja 2008, o 21:34

witam, nie wiem czy pisze w odpowiednim dziele (pisałem w elektryce ale bez odezwu więc może tu). w mainowicie, mam problem z moim golfem III. gaśnie mi podczas jazdy - tak jakby skończyło się paliwo (oczewiście jest). aby pojechał dalej trzeba wyłączyć zapłon odczekać 5-10 sekund i zapala normalie jak gdyby nigdy nic. jade dalej aż tu za 1km może 5 km (nie ma reguły) znowu gaśnie. jak zgaśńie i chce zapalić od razu to nie da rady dopiero za ok 3 razem - czyli jak minei te 5-10 sekund. wymieniłem filtr paliwa, przeglądnołem pompę paliwa (na oko dobra filtr przy niej dobry), zdjałem blaszki z przewodów na świecach, wyczyściłem kopułkę od środka, sprawdzięłm wiązkę kawbli przy komputerze. na początku (w sobotę) gasł żadko co 20 - 50 km - byłem w trasie, a teraz jest to nagminne. obroty nie wariują - słyszałem że to może hallotron przy kopułce, albo czujnik temperatury... nie mam pojęcia, bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
lukas.1
Berbeć

Postprzez Cysiu_NS » 29 maja 2008, o 17:24

czujnik halla najczestsza usterka
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez lukas.1 » 30 maja 2008, o 12:21

witam, to nie jest niestety czujnik halla - szwankowały by obroty i miał by poroblem z zapaleniem. wczoraj jeszcze odłączyłem odcięcie od alarmu i sprawdziłem przekaźnik od pompy paliwa - samochód działa bez zmian - a w zasadzie nie działa - jeśli ma ktoś jakieś sugestie to proszę o pomoc i zgóry dzięki!
lukas.1
Berbeć

Postprzez marcin77 » 7 lip 2008, o 06:17

witam ja mam identyczny problem i jekna razie nikt nie potrafi mi pomoc podlaczany byl komputer wymieniona pompa paliwa(240 zl) wszystkie filtry odma wychodzaca z pokrywy zaworow wlalem juz plyn do czyszczenia wtryskow i nic rece mi juz opadaja
marcin 77
marcin77
Czytacz

Postprzez Koroner » 14 lip 2008, o 16:53

i jak kolego zrobiles cos z tym? ja mam to samo i tez mam zamiar kupic pompe;-(

marcin77 napisał(a):witam ja mam identyczny problem i jekna razie nikt nie potrafi mi pomoc podlaczany byl komputer wymieniona pompa paliwa(240 zl) wszystkie filtry odma wychodzaca z pokrywy zaworow wlalem juz plyn do czyszczenia wtryskow i nic rece mi juz opadaja
Koroner
Czytacz

Postprzez Mario Mario » 14 lip 2008, o 23:20

Ludzie opamiętajcie się i nie wymieniajcie wszystkiego co wam ktoś podpowie lub co wam na muśl przyjdzie VW to nie inne zawodne marki, nasze VW to prostę sprzęty, a jak sami widzicie wywalacie kupe kasy a problem nie znika. Najpierw piszcie i dokladnie opisujcie okoliczności jego powstani tak jest latwiej precyzyjnie odpowiedzieć. W tym przypadku ważne jest czy sprzet jest nagaz jeżeli nie to może być czujnik temperatury ale potrzeba wiecej szcegulów.
Mario Mario
Czytacz

Postprzez marcin77 » 15 lip 2008, o 06:08

witaj MARIO mam motor 2.0 115km rocznik 1994 juz z komputerem bez gazu ostatnio wymienilem kopulke i tez lipa juz sam nie wiem co to moze byc elektryk powiedzial mi ze to moze przerywac elektromagnes ale on nie jest tani i sam nie wiem czy mam go wymienic czy nie moze ty potrafilbys mi pomoc moje gg4516716 pozdrawiam
marcin 77
marcin77
Czytacz

Postprzez DrSzpila » 15 lip 2008, o 10:03

A spróbujcie ustawić zapłon może to coś da?
DrSzpila
Members

Postprzez Koroner » 15 lip 2008, o 10:12

tzn u mnie była zatarta pompa bo nawe na krotko nie dziala mam nową ale nie wiem jak wymontowac stary kosz do pompy ze zbiornika bo kupiłem kompletą;-(
Koroner
Czytacz

Postprzez DrSzpila » 15 lip 2008, o 10:22

Koroner, To czemu nie dasz to mechanikowi i 20 zł za wymianę :-o
DrSzpila
Members

Postprzez Koroner » 15 lip 2008, o 10:28

ok mam wymontowaną:-) tylko w tej co kupiłem nie wiem gdzie zamontowac pływak nie ma takiego miejsca jak ten stary kosz,

Drpiorko napisał(a):Koroner, To czemu nie dasz to mechanikowi i 20 zł za wymianę :-o

[ Dodano: 2008-07-15, 10:31 ]
a co do wymianny to skasował by około 80 zł a nie bardzo jestem przy kasie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Koroner
Czytacz

Postprzez Mario Mario » 19 lip 2008, o 07:03

Drpiorko napisał(a):Koroner, To czemu nie dasz to mechanikowi i 20 zł za wymianę :-o

A może kolega nie ma zaufania do mechaników, a moze postanowil sam naprawic swój sprzęt. Z calym szacunkiem dla porządnych fachowców i mechaników.

[ Dodano: 2008-07-19, 07:13 ]
lukas.1 napisał(a):witam, to nie jest niestety czujnik halla - szwankowały by obroty i miał by poroblem z zapaleniem. wczoraj jeszcze odłączyłem odcięcie od alarmu i sprawdziłem przekaźnik od pompy paliwa - samochód działa bez zmian - a w zasadzie nie działa - jeśli ma ktoś jakieś sugestie to proszę o pomoc i zgóry dzięki!
.

Nie pompuj kasy w wymianę części bo jeszcze trochę to wymienisz caly samochód i okaże się, ze dalej nie będziesz więdzial co bylo przyczyną usterki. Ja mam propozycję aby sprawdzić go na komputerze w czasie jazdy. Komp musi pokazać bląd i miejsce jego wystąpienia w czasie jazdy kiedy silnik ci zgaśnie. Komp to 30 zl do 50 zl.

[ Dodano: 2008-07-19, 07:15 ]
marcin77 napisał(a):witam ja mam identyczny problem i jekna razie nikt nie potrafi mi pomoc podlaczany byl komputer wymieniona pompa paliwa(240 zl) wszystkie filtry odma wychodzaca z pokrywy zaworow wlalem juz plyn do czyszczenia wtryskow i nic rece mi juz opadaja

No i co ten komputer wykazal? czy podlaczony byl jak jechales i ci silnik zgasl?
Mario Mario
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe