Golf III 1.8 90km B+gaz dymi z rana

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pisu26 » 1 lip 2008, o 20:49

Witam mam problem po odpaleniu samochodu z rana puszcza mi biały lub szary dym dosyć dużo a to sie dzieje tylko przy pierwszym odpaleniu później jak go przegazuje to nawet nie puści deka dymu. I mam problem bo nie wiem co z tym zrobić.
pisu26
Berbeć

Postprzez arek ryba » 2 lip 2008, o 08:39

czy ubywa ci oleju???? jestem pewien w 99% że to mogą być uszczelniacze na zaworach. samochód jak stoi to olej ścieka na tłok i podczas zapalania spala go i przez krótką chwilę kopci....zobacz jeszcze pod kolektorem ssącym jest taka guma jeżeli jest pęknięta to silnik dostaje zimnego na starcie i kpci. mysle że musisz oddać bryczkę w dobre ręce, żeby ci to zrobił.
arek ryba
Members

Postprzez pisu26 » 2 lip 2008, o 12:55

Na 3 tysiące 4 setki, a ile kosztuje wymiana uszczelniaczy . Dzieki za pomoc.
pisu26
Berbeć

Postprzez arek ryba » 2 lip 2008, o 13:02

przy takiej ilości oleju to napewno uszczelniacze. u mnie było to samo.
zapłaciłem rok temu 500 zł (wymiana uszczelki pod głowicą. spawanie kolektora wydechowego, wymiana uszczelniaczy na zaworach, wymiana gumy pod kolektorem ssącym. nowy filtr powietrza + robocizna) i zależy jeszcze od warsztatu , w jednym zapłacisz mniej ale lipe odwalą i potem koszty będą jeszcze większe,
arek ryba
Members

Postprzez pisu26 » 2 lip 2008, o 13:16

Ok. Dzięki Jade dowiedzieć się do mechanika ile będzie kosztować wymiana uszczelniaczy.

[ Dodano: 2008-07-02, 15:32 ]
Byłem się dowiedzieć i taka naprawa kosztuje 500 zł ale powiedział że to może być wina katalizatora bo uszczelniacze jak by były zle to by kopcił jak się rozgrzeje i nie wiem co teraz robić.
pisu26
Berbeć

Postprzez arek ryba » 15 lip 2008, o 13:49

kopcił jak się rozgrzeje i nie wiem co teraz robić.

to ci bzdury mówi.
mówie z własnego przykładu kopcił mi tylko na zimnym silniku przez parę sekund a oleju brał ok 0,5 litra na miesiąc. po wymianie uszczelniaczy kopcenie zniknęło i oleju wcale nie bierze od zmiany do zmiany
arek rybczyński napisał(a):jestem pewien w 99% że to mogą być uszczelniacze na zaworach. samochód jak stoi to olej ścieka na tłok i podczas zapalania spala go i przez krótką chwilę kopci
tak jak napisałem
lepiej zmień mechanika
pisu26 napisał(a):wina katalizatora
a mówił ci dlaczego katalizatora??? bo mi ostatnio kat zapchał tłumik i żadnego kopcenia nie było oczywiście wyrzuciłem go i wstawiłem strumienicę.
odpisz
arek ryba
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe