witam wszystkich mam ogromny problem ze swoim golfikiem normalnie rece odpadaja wiec do rzeczy.
golf III 96.r 1.6AFT 100koni wersja GT.Pewnego czasu kiedy rano wyjezdzalem do pracy on przerywal jakby nie chodzil na wszystkie cylindru ale po przejechaniu paru kilometrow problem znikl . wszystko dzieje sie kiedy samochod jest zimny ale kreci sie tylko do 5tys obrotow nie wazne czy zimny czy cieply.wiec wymienilem palec kopolke kable swiece i cewke ale problem zostal .Podpielem go vagiem i wyskoczyl blad " 515-Camshaft Position (hall) Sensor (G40) 16-10 - signal outside specifications " na odpalonym silniku kreci sie do 5 tys obrotow skasowalem blad kreci sie do odciecia czyli 6200tys obrotow ale gdy zgasze i odpalem samochod znowu jest to samo ten sam blad i tez kreci sie do 5 tys obroto po skasowaniu bladu spowrotem do odcinki i tak w kolko. Podmienilame juz 3 aparaty i to samo, najciekawsze jest to ze nawet jak odpne aparat nic sie nie zmienia to samo! odziwo samochod na odpietym aparacie chodzi normalnie odpala i przyspiesza dobrze nie wiem co mu dolega koledzy moze macie jakies sugestie bo mi juz rece odpadaja