Golf III GTI 2.0 8v PROSZE O POMOC !!

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez golf3gti96 » 16 cze 2011, o 23:43

Witam, już nie wiem co mam zrobić z golfem, w ciągu jednego miesiąca zrobiłem następujące czynnośći:
- wymiana kabli
- wymiana kopułki
- wymiana palca
- wymiana filtru powietrza
- zmiana oleju & filtru
- przeczyszczona przepustnica
- wymiana sondy lambdy

- komputer nie pokazuje żadnych błędów. przepustnica zaadaptowana.

a mocy w samochodzie jak nie było tak nie ma, golf z mocą jest na równi Nexi 1.5 8v :/ albo i słabszy jest.. :/ juz mnie to szczerze denerwuje i to bardzo. sam nei wiem co już robić :/
może macie jakieś pomysły ??
golf na wyższych obrotach +3tys czasami troche poszarpie, albo sie dobrze nie wkreca w obroty, na trzecim biegu max 5,5 tys...

jak jeżdże czasami słysze jak coś w lewym kole trze, to jest tylko przy dodawaniu gazu jak się samochód rozpędza, nie wiem co to jest, półoś ? coś co napędza koła, może to ma coś wspólnego z utratą mocy ?

czy dalej wymieniać w ciemno przepływomierz, filtr paliwa ? ;/
dajcie jakieś rady, bo już sam nie wiem co robić.
z góry dziękuje

aha
posiadam golfa
z 1996 r. 2.0 GTI 8v. 115 km.

a dla jasnosci nexia z ktora ide na równi posiada 70 km ... :/

[ Dodano: 2011-06-16, 23:59 ]
aa i dodam,
że w miejscu jak golf stoi, dodam gazu tak do 3-4 tys. obrotów , puszcze gaz to słyszać jakby powietrze wsysało.albo jakiś taki dźwięk, no i jak się stoi w miejscu po odpaleniu golfa czuć benzyną.
pomóżcie coś...
golf3gti96
Berbeć

Postprzez LeszekGT » 17 cze 2011, o 00:52

Przyspiesz zapłon poprzez przekręcenie aparatem zapłonowym w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara o około 2-3mm, zaznaczając wcześniej pierwotne położenie aparatu. Odpal samochód, przejedź się i zobacz czy coś się zmieniło.
LeszekGT
VIP

Postprzez golf3gti96 » 17 cze 2011, o 08:25

ok, to pokombinuje jak wrócę z pracy. jescze dodam że kompresja była sprawdzana. nie wiem ile tam pokazało ale mechanik powiedział że kompresja jest jak najbardziej w porządku.
aha i jeszcze jedno pytanko, jest to normalne że jak golf stoi w miejscu z odpalonym silnikiem na komputerku pokładowym spalanie wzrasta ?
golf3gti96
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 17 cze 2011, o 08:55

sprawdzić rozrząd oraz sprężanie na tłokach

jak to nie pomoże to podłączyć auto np do KTSa i sprawdzić zamrożone ramki czy coś w nich nie siedzi

wygląda to na zimne luty w komputerze lub uszkodzony komputer silnika skoro twierdzisz że wszystko inne jest dobre...

a czym czytasz auto???
marcinkoz2910
Members

Postprzez golf3gti96 » 17 cze 2011, o 09:13

u znajomego mechanika, taki komputerek co ma dotykowy wyświetlacz na pewno.
ja nie twierdze że wszystko inne jest dobre bo na pewno coś jest zwalone :/
aha i samochód jest powypadkowy, poduszki wystrzeliły i nie były włożone nowe. i na komputerze w poduszkach jest zapisany ten wypadek, bo na komputerze go pokazało. jak znajomy wszedł w opcje poduszek. może to ma coś wspólnego ?
a jak sprawdzić rozrząd ? chyba/na pewno muszę się wybrać do mechanika z tym ?

[ Dodano: 2011-06-18, 14:40 ]
ok, raczej już wiadome co jest.
mechanik nazywajacy sie mechanikiem wymienił mi sonde lambde. bo wyskoczyl blad na kompie..
a juz nie mogl zajrzec ze dziura w kolektorze jest i łapie lewego/dziekiego powietrza...
wymienił sonde a mimo wszystko blad sie pokazuje. prawdopodobnie przez ta dziure w kolektorze.
dlaczego tyle partaczy jest co sie nazywaja mechanikami a potrafia tylko wymienic rzeczy.. a nie naprawic samochod :/
golf3gti96
Berbeć

Postprzez killah » 18 cze 2011, o 21:07

wszystko jasne

łapie lewe powietrze na kolektorze i lambda ustawiła złą mieszankę.

a co do spalania na postoju to normalne i głupie też;d
killah

- - - za taką lawetę w Białymstoku pytaj

Powrót do Silniki benzynowe