Golf IV 1,4 16 v

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Golf IV 1,4 16 v

Postprzez koza » 26 gru 2007, o 17:33

Witam mam problem z którym niemogę sobie poradzić od dłuższego czasu mianowicie mam golfa IV 1,4 16v i gaśnie mi na niskich obrotach, byłem już u kilku mechaników i problem sie powtarza na poczatku autko jedziło ok po 1,5 miesiąca zaczeło mi gasnac przy niskich obrotach jak wciskam sprzegło z reguły po czym nic kolejne 1,5 miesiaca ok i znowu wróciło
na kompie wyswietla sie bład czujnika obrotów silinika g28 , jeden z mechaniorów powiedział ze to na bank przpustnica wymieniłem i było ok przez 2 dni i dalej to samo, dzis jade i ok autko przejechało 200 km bez zadengo problemu niskie wysokie obroty i nic a czasmi ganie po kilka razy , czsami ide do mechaniora a on mowi ze ok bo akurta nie gasnie juz nie wiem co mam robic autko naprawde jest ok po za tym i niech ce go sprzedawac pomóżcie prosze!!!!
koza
Berbeć

Golf IV 1,4 16 v

Postprzez Imper » 26 gru 2007, o 20:33

ja mialem rowniez taki problem w swoim z tym ze zdarzsalo sie to dosc rzadko auto gaslo z reguly po tym jak puszczelem wolno pedal gazu i obroty spadaly tak ze silnik zaczynal sie dusic nie raz zdolal sie doladowac i wrocic do normy jednak nie raz gasl... wyczscilem przepustnice i wymienilem cewke wraz z modulem i problem zniknal ;-)
Imper
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe