Golfik 1.6 75km 97r. - Szarpie przy przyśpieszaniu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Gab » 22 kwi 2009, o 19:57

Witam. Jak w Temacie Moj Golferek przy przyspieszaniu szarpie... nie wazne czy zimny czy ciepły poprostu przy pewniejszym wcisnieniu pedału gazu załózmy na połowe zaczyna sie szarpanie najgorzej jest na dwójce przy przyspieszaniu z 1000 obrotów przy wchodzeniu w zakret musze sprzęglic lub zrzucac na jedynke(na jedynce nie szarpie) Spalanie jest na poziomie 9.5/10L na 100km w miescie. A co do spadku obrotów to gdy odpale silnik,ssanie sie wyłaczy to zaczyna gubic obroty spadaja z 700 tak na 500 i podskok (nie gaśnie) Zjezdziłem mechaników w moim miescie nikt mi konkretnie nie odpowiadał byłem u 3 diagnostów którzy podłączali do komputera i wszystko jest okej. Są sugestie ze to wtryski, sonda lambda, pompa i wiele innych.(Są nowe świece olej i rozrząd wymieniany dosc niedawno, przebic nie ma.)Żaden z mechaników/diagnostów nie potrafi mi konkretnie odpowiedziec co mu dolega a nie chce sie wpędzac w niepotrzebne koszta i nie trafione wymiany. Licze na waszą pomoc bo tylko ona mi została... Pozdrawiam ;)
Gab
Berbeć

Postprzez Jacol » 23 kwi 2009, o 08:03

Mialem to samo. VAG nic nie pokazywal. Okazalo sie, ze byla peknieta kopulka. Rozkrecilem, wyczyscilem odme, przepustnice, zrobilem adaptacje i nic nie pomoglo. Wymienilem kopulke i palec i wszystko pieknie wrocilo do normy. Okazalo sie, ze kopulka byla peknieta. 2 dni pozniej ojciec mi przyniosl nowe kable wysokiego napiecia to z grzecznosci je wymienilem mimo, ze moje sa dobre. Moge Ci je tanio sprzedac, jak Ci sie nie spodoba ich kolor albo bedziesz mial zachcianke to je oddasz. Oryginal Bremi.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe