mam pytanie czy takie gaśnięcie może być spowodowane małą ilością oleju w silniku? kontrolka od oleju nigdy nie pokazywała mi że jest niedobór oleju tylko podczas palenia na chwile pokazywała sie kontrolka od oleju i akumulatora, ale po sekundzie gasła. Dzisiaj sprawdziłem poziom oleju i ku mojemu zdziwieniu nie ma go tam praktycznie. Cóż jutro muszę kupić olej. Te gaśnięcie silnika może być spowodowane niedoborem oleju?
Z góry dzięki za pomoc ; )
[ Dodano: 2013-02-18, 19:11 ]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66a ... bc7d0.html w tym miejscu miałem sprawdzić czy jest ciśnienie ? Jeśli taak to jest ciśnienie, trzymałem palca na tym żółtym filtrze i zasysało palca. Tym czarnym wężem powinno lecieć paliwo taak czy ono leci jak jest podłączony do żółtego filtra?
[ Dodano: 2013-02-19, 21:33 ]Dzisiaj wymieniłem olej podłączyłem ten filtr węglowy który się odłączył.
zauważyłem że golf gaśnie po wciśnięciu sprzęgła czyli jak odejmuje gaz i podczas jazdy jak odejmę całkowicie gaz. Jak golf zgaśnie i przed zatrzymaniem samochodu jest takie szarpnięcie i wtedy pojawia się kontrolka od akumulatora i oleju, kontrolki zaraz gasną .Pompe paliwa sprawdzałem i ładnie sika benzynką. Co to może być?
A i jeszcze mam pytanie czy na luzie obrotomierz ma stać na kresce która jest przed 10? Czyli jest pierwsza kreska, która jest na zeru druga, trzecia, czwarta i na niej pokazuje mi strzałka a po niej jest piąta kreska która wskazuje 10.
Proszę o pomoc