Golfik nie odpala. :(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Tapi » 6 sty 2011, o 17:51

Panowie pisze do was bo mam wielki problem.
otóż mam wielkie problemy z opaleniem golfika. wiem ze jest zima ze są mrożne bardzo noce ale nigdy nie miałem z tym problemów aż do wczoraj.
wymieniałem razem ze szwagrem linke sprzęgła w golfiku na nową szwagier zakładał linke na pedał i by miec wygodniej wyjął cały panel z bezpiecznikami i przez przypadek nastąpiło zwarcie i po tym juz golfik w żaden sposób nie potrafi odpalic.
odpalałem go rano zanim poszłem po nowa linke i bezproblemu odpalił po tym zdarzeniu nie odpalił wcale.
bezpieczniki sprawdziłem i zaden nie jest przepalony.boje sie ze uszkodził sie przekaznik od sterowania silnikiem lub zapłonu odpowiedzialny za odpalanie.

prosze o pomoc bo mi sie pomysły wyczerpały i rozważam zawiesc auto do elektryka by przeczepał go.

odpalić na kable odpali i nie gasnie ale jak juz wyłacze auto i chce zapalić ponownie to juz graniczy z cudem jak przypadek mojzesza i płonącego krzaka
Tapi
Czytacz

Postprzez K@mil » 6 sty 2011, o 22:39

odpalić na kable odpali i nie gasnie ale jak juz wyłacze auto i chce zapalić ponownie to juz graniczy z cudem jak przypadek mojzesza i płonącego krzaka

dziwne bo na kable tez nie powinien odpalić jedynie na popych, a moze masz słaby aku ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez PabloSBT » 7 sty 2011, o 11:34

wydaje mi się że masz zwarcie i ci rozładowuje akumulator naładuj go i zobacz czy odpali jak odpali to już trzeba szukać gdzie jest zwarcie ja miałem tak jak mi drzwi zamarzły centralny robił zwarcie i nie dało rady odpalić samochodu(bo aku rozładowywało) a do tego alarm odcinał mi rozrusznik i zapłon
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe