Jak goracy cie?ko odpala ?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Golfer » 12 paź 2008, o 17:27

Mam taki problem jak jest zimny odpala na dotyk :-D ale wystarczy ze si? przejad? kawa?ek ze silnik si? rozgrzeje zgasz? i ..... dupa odpali bo odpali ale bardzo d?ugo musz? go kr?ci?.Bardzo mnie to denerwuje i nie chce doprowadzi? do sytuacji ze wcale go nie odpal? co to moze by? mia? ju? kto? taki przypadek ???
Golfer
Czytacz

Postprzez mani51 » 19 paź 2008, o 07:41

miałem podobny problem na gazie i okazało się że była za duża dawka paliwa i silnik trochę zalewało...moja rada jest taka żebyś podpiął samochód pod kompa i sprawdził czy nie ma błędów bo może sterownik przeszedł w stan awaryjny i za każdym razem gdy odpalasz to daje ssanie bez względu na to czy silnik zimny czy gorący...albo spróbuj mu zrobić reset czyli na zimnym silniku odepnij klemy od aku na około 15 min póżniej podłącz i odpal silnik bez dotykania nogą gazu. Wszystkie odbiorniki prądu tzn światła, dmuchawa, radio itp mają być wtedy wyłączone. Silnik ma chodzić dopóki nie włączy a następnie wyłączy się wentylator.
mani51
Members

Postprzez Golfer » 19 paź 2008, o 21:48

wkoncu jakas odpowiedz wielkie dzieki jutro zaraz lece robic reseta
Golfer
Czytacz

Postprzez maciej83 » 20 paź 2008, o 19:49

ja pare dni temu też miałem podobny problem, pojechałem do auto elektryka na komputer i cieżko było coś wykryć, ale po 3 godzinach pracy elektryka (i wysłuchiwania jego teorii na temat instalacji gazowej, że to wszystko pewnie przez gaz) wybadał że to wina przekaźnika pompy paliwowej. Numer tego przekaźnika to 167 (u mnie był koloru szarego). Koszt takiego przekaźnika 14 zł. I autko chodzi jak nowe.
maciej83
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe