Jak mozna sprawdzic cewkę

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez matys1984 » 11 cze 2008, o 22:22

Witam wszystkich fachowców mam pytanie czy można sprawdzic cewkę w Golfie VR6. Prawdopodobnie padła mi cewka objawy są takie że jak auto jak dostanie temperatury to traci moc i mam odczucie że nie pali na wszystkie gary.Przewody już wymieniłem świece też sonde sprawdziłem,przepływomierz jest ok.Zastanawiam się nad kupnem cewki ale jest to drogi interes i może jest mozliwość sprawdzenia tego więdz prosze o pomoc
matys1984
Berbeć

Postprzez mmarek » 12 cze 2008, o 00:16

Najbardziej pewnym zabiegiem zeby sprawdzic cewkę, to podpiąć swoją cewkę do innego auta lub na odwrót, wtedy wiesz na 100% czy to cewka. Z tego co słyszałem sprawdzanie cewki miernikami nie jest metodą w 100% miarodajną
mmarek
Czytacz

Postprzez Zico63 » 12 cze 2008, o 01:41

Tak jest! Sprawdzenie prostymi miernikami przepływu czy nawet oporu niewiele daje bo w grę wchodzą napięcia tysięcy (do ok. 25 000) volt! I tu są potrzebne próby na "przebicie" na stole probierczym - niewykonalne w domowych warunkach :-(
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe