jak odmulic silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez piotrus23 » 14 mar 2008, o 20:00

ja mam silnik abs 90km bo sprawdziłem jak dam do dechy to tak jak by sie dlawił i tak samo jak dam powoli
piotrus23
Members

Postprzez madoniek » 16 mar 2008, o 19:27

a filter paliwa patrzyłeś do niego??
madoniek
Czytacz

Postprzez marcinsze » 17 mar 2008, o 00:58

Sprawdź sobie podstawę wtrysku czy nie jest pęknięta. Ja niedawno miałem pękniętą i na gazie zarówno przy wdepnięciu jak tez przy dodawaniu gazu powoli silnik się dławil. Na benzynie nie wiem dlaczego, ale było trochę lepiej. Przeważnie działo sie to na niskich biegach jak już jechałem szybiej to było lepiej, ale w porównaniu do tego co mam teraz (po wymianie podstawy wtrysku) to teraz jest o niebo lepiej nawet na 4, 5 i przy wiekszych prędkociach. Silnik dużo lepiej pracuje i jak wciśnie się gaz to czuć że samochód JEDZIE. Sprawdź sobie tą podstawę tzn. oglądnij taką gumową część pod wtryskiem która jest przykręcowna do bloku silnika, pęknięcie można zauwazyć bez zdejmowania wtrysku albo podjedź do mechanika żeby zerknał. Poniżej masz fotki jak to u mnie wyglądało.

http://golf3.pl/topics9/podczas-jazdy-s ... 9888a353c9
marcinsze
Czytacz

Postprzez piotrus23 » 17 mar 2008, o 17:59

muj problem nie polega na szarpaniu lecz na braku mocy,przyspieszenia mam wrazenie jak bym mniał silnik 1.4 taki muł wczoraj wywaliłem katalizator i jak by lepiej ale to jeszcze nie to.Mam takie porównanie ponbiewaz wczesniej mniałem golfa 75km i tamten szedł 100 razy lepiej niz ten 90

[ Dodano: 2008-03-18, 20:12 ]
DZISIAJ ZAUWARZYŁEM ZE NA 5 BIEGU KOLO 3TYS OBROTÓW JAK MU DEPNE DO PODŁOGI TO WOGULE NIE REAGUJE OGÓLNIE DZIWI MNIE JESZCZE TO ZA JAK RYSZAM DAJA MU OSTRO GAZU OBROTEK IDZIE JAK GŁUPI DO GÓRY A PREDKOSC NIE ZABARDZO
piotrus23
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe