Jak wymienić kołnierz pod wtryskiem???

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez pawelkozi » 6 gru 2007, o 15:53

Witam. Kupiłem Golfa III z 1993rp 1,6 55KW i mam z nim mały problem. Pekniety jest kołnierz pod wtryskiem. zastanawiam sie czy jestem w stanie wymienic to sam. Czy dużo z tym jest pracy i czy po wymianie konieczne bedą jakieś regulacje. W tej chwili silnik dostaje tam fałszywe powietrze i świruje na niskich obrotach i gaśnie. CZy jestem w stanie wymienić to sam bez pomocy fachowca, może ktos to robił??
pawelkozi
Czytacz

Postprzez bąku » 6 gru 2007, o 22:13

no jeżeli umiesz kręcić kluczem i się nie boisz to spoko :mrgreen: , najpierw odłącz sobie akumulator od klem, później odkręć pokrywę wtrysku która siedzi na 3 śrubach oczywiście musisz odłączyć połączenie z filtrem powietrza, dalej jak zdejmiesz osłonę od wtrysku będziesz miał wtrysk na wierzchu są tam 3 śruby na ampula chyba nr6 są długie też je odkręcasz i zdejmujesz wtrysk. masz tą gume już na wierzchu ale ona jest przykręcona do kolektora od dołu na 4 śruby więc musisz je jakoś odkręcić. napewno dasz sobie rade tylko trochę chęci i wyobraźni
pierwszego dnia było powietrze
drugiego dnia powstał volkswagen
bąku
Czytacz

Postprzez pawelkozi » 6 gru 2007, o 23:40

wymieniłem ten kołnierz i usterka nadal jest. Na wolnych obrotach mój Golfik przygasa. Myślałem że tamtędy łapie lewe powietrze. przy wymianie nie odłączałem akusa. Nie wiem co teraz??
pawelkozi
Czytacz

Postprzez Zaba2 » 18 lis 2008, o 18:54

zrob tak przeczysc krokowca i odepnij klemy na czas mniejwiecej wypalenia fajki komp sie zresetuje i bedzie gites papes 8-) [/center]
Zaba2
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe