Jak wymienić pompe paliwa???

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez bartgda » 24 sie 2008, o 17:21

Witam. Mam klopot z autkiem, prawdopodobnie pompa paliwa mi wysiadla ( nie slychac ). jezeli ktos wymienial juz ja to prosze o porade jak to zrobic. Samochod stoi i nie mam jak podjechac nawet do warsztatu. Jezeli komus by sie chcialo to z gory dziekuje. pozdrawiam
bartgda
Berbeć

Postprzez marko1967 » 24 sie 2008, o 19:50

bartgda, pod dywanikiem w bagażniku odkręcasz okrągłą klapkie na 3 śruby odpinasz ako dla bezpieczeństwa odpinasz węże odkręcasz taki duży pierścień plastikowy i z tym będziesz miał problem ta to odkręcałem tępym płaskownikiem i młotkiem jak się z tym uporasz zdejmnij dekel odepnij elektrykie włóż dwie ręce do środka i złap za ten duży kosz z pompą i przekręc w lewo musisz użyć dużo siły aby go obrucić ja miałem duży problem choć ze mnie jest kawał chłopa tak to wygląda porozłożeniu Obrazek możesz kupić całość z koszem koszt około 200 pare złotych lub wymienić sam wkład koszt mniejszy chyba coś koło 100 zł a tu masz fotkie samego wkłdu (pompy) Obrazek gdybyś nie miał u siebie na pompie numeru katalogowego widze że masz taki sam silnik jak ja to zapisz sobie ten numer z wkładu to wsklepie odrazu bedą wiedzieć o co pytasz bo są różne wkłady a wiadomo montaż odwrotność demontażu powodzenia pozdrawiam
marko1967
Members

Postprzez bartgda » 25 sie 2008, o 18:01

dzieki za odpowiedz. ta nakretke prubowalem wczesniej odkrecici i faktycznie tez musialem postukac konkretnie mlotkiem, nie wiedzialem za co sie wziasc pozniej wic dalem ten post. Dzisiaj bede walczyl dalej, i wiesz moze(lub ktos inny) jakie klocki hamulcowe pasuja do tego golfa...chodzi mi o ksztalt (2 takie same czy rozne). 1.8 GL silnik ABS 92 r Z gory dzieki.pozdrawiam
bartgda
Berbeć

Postprzez marko1967 » 26 sie 2008, o 15:06

bartgda, co do klocków to nie wiem bo jeszcze nie zmieniałem ale sam musze otym pomyśleć bo już też mi się kończą może ktoś inny podpowie
marko1967
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe