jak wymienić szklanki (popychacze) w golfie III 1,6 GT AFT

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez paxstor » 17 maja 2011, o 19:11

Witam. Niedawno nabyłem golfa III 1,6 GT no i tak ostatnio wymieniam wszystko i zauważyłem ze coś stuka w silniku i tak myślę ze to popychacz, no i mam takie pytanie czy można je wymienić bez zdejmowanie góry z wałkiem czy trzeba no i jak to wszystko, bo jak rozbiorę to będę bez transportu a tak to kupie co trzeba i zrobię
paxstor
Members

Postprzez kamilus_1990 » 17 maja 2011, o 22:20

Odkręcisz konik i powinien wyjść popychacz.Opisz ten dźwięk.Może jakiś zawór klepie ?
Życie jest za krótkie żeby jeździć litrowym Polo...
kamilus_1990
Czytacz

Re: jak wymienić szklanki (popychacze) w golfie III 1,6 GT A

Postprzez K@mil » 17 maja 2011, o 22:21

paxstor napisał(a):Witam. Niedawno nabyłem golfa III 1,6 GT no i tak ostatnio wymieniam wszystko i zauważyłem ze coś stuka w silniku i tak myślę ze to popychacz, no i mam takie pytanie czy można je wymienić bez zdejmowanie góry z wałkiem czy trzeba no i jak to wszystko, bo jak rozbiorę to będę bez transportu a tak to kupie co trzeba i zrobię

trzeba wyciągać wałek tzn trzeba rozpiąć rozrząd i podnieść wałek, inaczej nie da rady
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez prezesik » 17 maja 2011, o 22:59

Ja tez myslalem, ze w moim aucie popychacz klepie - luzny lancuch napedu pompy oleju obijal o obudowe... Dzwiek jest identyczny. Oczywiscie to wszystko przy przebiegu 328 tys.km.
Jaki kolego masz przebieg silnika?
prezesik
Members

Postprzez paxstor » 18 maja 2011, o 23:00

K@mil, czyli zdjąć całą górę, a nie rozszczelni mi się pod głowicą jak to odkręcę??
prezesik25, szczerze mówiąc to nie wiem bo by wyzerowany :/ ten dźwięk jest taki metaliczny i równy najbardziej słychać jak przystawię ucho do kolektora dolotowego
paxstor
Members

Postprzez K@mil » 19 maja 2011, o 14:11

K@mil, czyli zdjąć całą górę, a nie rozszczelni mi się pod głowicą jak to odkręcę??

Nie nic sie nie stanie z głowicą... głowica przykrecona jest na pare długich szpilek ktore zeby odkrecic trzeba mieć siłe wiec nie ma co sie bać
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

- - -

Powrót do Silniki benzynowe