Jak zdjac miske oleju ?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez marcinkoz2910 » 9 cze 2011, o 10:13

jak masz ASO koło domu to ja bym tam proponował kupić
marcinkoz2910
Members

Postprzez Pingu » 9 cze 2011, o 11:40

Nawladany napisał(a):Liroy, Castorama, sklep ze śrubkami na pobliskim osiedlu...no nie rozbrajajcie mnie takimi pytaniami :-P

jak wsadzasz sruby budowlane do auta to ladnie z toba, moje auto na to nie zaluguje.
Pingu
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 9 cze 2011, o 12:23

Nawladany, i Pingu, spokojnie prosze nie prowokować do kłótni bo polecą warry :cisza:

Pingu, a co do Twojego pytania to masz już chyba odpowiedź

Kupujesz w ASO nowe oryginalne albo zajedź gdzieś na szrot i tam popytaj czy nie mają takich śrub

Śruba budowlana może się nie nadać za względu na swoją twardość i skok gwintu bo te dwie rzeczy są tu najważniejsze oczywiście długość też jest ważna
marcinkoz2910
Members

Postprzez Nawladany » 9 cze 2011, o 13:00

Ja nie prowokuje, tam jest wsadzona zwykła, najzwyklejsza śruba o zwykłym gwincie jedynie o większej twardości którą można zakupić wszędzie. Nie popadajmy w skrajności.
Nawladany
Czytacz

Postprzez Pingu » 9 cze 2011, o 14:03

najpierw musze wydostac 2 ostatnie, dzisiaj chyba skrzynia zostanie odsunieta bo nie bede sie tak piescil z tym.

[ Dodano: 2011-06-10, 00:18 ]
Juz po problemie, udalo sie na szczescie bez wyciagania skrzyni.
Rada dla innych z tym problemem. Potrzebujemy dobre jakosci nasadke 10 ( 1/4" ) wsuwamy ja do srdoka obudowy skrzyni, nastepnie np. srubokretem nakierowujemy ja na srube, nabijamy ja lekko mlotkiem i tak z kazdej krawedzi az bedzie porzadnie nabita, nastepnie cienka przedluzka odkrecamy z ukosa bo inaczej nie da rady. Co do drugiej gorszej sruby robimy podobnie tylko nasadke musimy przez cala obudiwe skrzyni przetransportowac do konca i najlepiej dwoma cienkimi srubokretami nakierowujemy.
Pingu
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe