jaki kolor czujnika temp. cieczy w 1.8 I 90KM

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez attacker » 6 sie 2008, o 00:58

Witam. Mam maly problem. wymienilem jakis czas temu czujnik temp. cieczy na jakis tani zamiennik i cuda mi sie dzieja z autem. chodzi o to, ze nie wiem jaki byl kolor tego oryginalnego czujnika, a chcialbym zakupic oryginal. moje auto to golf 3 1.8 I 90 KM (tak mam napisane w dowodzie, a znawca to ja nie jestem). Jesli moglby ktos z Was moglby u siebie spojrzec i mi napisac to z gory serdecznie dziekuje.

Jeszcze jedna sprawa bo tak czytam o problemach innych forumowiczow to stwierdzam, ze moj golfik jest nie dogrzany bo wskazuje ciagle 70 st., jak w korku stane to ponad 90 wskoczy i zalacza sie wiatrak. Ale jak tak czytam to wynika z tego, ze temperatura powinna oscylowac w okoloicy 90 st, no chyba , ze to normalne?

z gory dziekuje za porady
pozdrawiam
attacker
Berbeć

Postprzez KristoF » 6 sie 2008, o 21:29

to termostat jeszcze wymień.A czujnik chyba żółty
No i jakbyś mógł sprecyzowac jakie to cuda sie dzieją...
KristoF
Members

Postprzez -chudy- » 6 sie 2008, o 21:37

attacker, z tego co pamiętam to był chyba brązowy tez miałem 1.8 motor ale w mk2 nie wiem czy jest jakas różnica..

[ Dodano: 2008-08-06, 21:38 ]
zreszta mój brat ma mk3 1.8 na pełnym wtrysku ale wersja usa..
-chudy-
Badacz tematu

Postprzez scuzz » 7 sie 2008, o 22:28

Czujnik czarny z żółtą obwódką. Ostatnio kupowałem w ASO i powiedzieli mi ze juz ich nie produkują w zamian dają bodajrze czarne z niebieską obwódką ale nie pamietam juz.
scuzz
Czytacz

Postprzez KristoF » 8 sie 2008, o 00:22

czarny z żółtym paskiem był do większości silników...
attacker napisał(a):stwierdzam, ze moj golfik jest nie dogrzany bo wskazuje ciagle 70 st., jak w korku stane to ponad 90 wskoczy i zalacza sie wiatrak. Ale jak tak czytam to wynika z tego, ze temperatura powinna oscylowac w okoloicy 90

powinna byc w okolicach 90 stopni wg wskaźnika od temp. jeśli nie jest tak to zmień termostat bo sie nie zamyka.Teraz to ci napewno więcej bedzie palił bo silnik niedogrzany i małe ssanie jest włączone...
KristoF
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe