Moderator: Moderator
v1rooz napisał(a):ja leje do swojego Mineral i tylko mineral., to samo robili poprzednicy mojego auta.
Syntetyk kolego nie jest dla starych samochodow, naogladales sie reklam EDGA i myslisz ze ci strzeli 10km wiecej w silniku ? hahahah ....
Dokladnie jest tak jak piszesz. W auto swiecie czytalem ten artykul na temat oleji ale cos ciezko w to uwierzyc. Ja gdy sprowadzilem golfika 3 lata temu z niemiec to rowniez zaczalem lac mineral castrola poniewaz nie wiedzialem co tam bylo lane. I przyznam ze silnik pracuje bardzo dobrze. Po co wydawac 170zl za olej do staruszka soro i tak silnik bedzie dobrze pracowal na minaralnym za 70zl.v1rooz napisał(a):dziwne jakos lany u mnie od poczatku byl mineralny i na hamowni pokazalo 96Km zamiast 90 seryjnie.
ja tam mam swoje zdanie o olejach syntetycznych i wole juz lac do konca mineral. Niz tracic kase na syntetyk tylko poto ze tam jest wlany.
Pisac to sobie oni zawsze moga ile chca nikt im nie zabrania, ja stwierdzam swoja teorie ze sie nie oplaca lac syntetyka do autka ponad 13-15 letniego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości